Mediterraans Preitaartje met Mascarpone en Olijven
Equipment
Ingrediënten
- 4 plakjes deeg voor hartige taart diepvries, ontdooid
- 1 dunne prei
- 100 g mascarpone
- 1 ei
- Kerriepoeder
- 50 g groene olijven zonder pit
- 1 eetlepel olijfolie extra vierge
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg elk deegplakje op een vormpje en druk het deeg voorzichtig aan.
- Prik enkele gaatjes in het deeg en bak de vormpjes 10 minuten in het midden van de oven voor.
- Halveer de prei, snijd in dunne ringen, was en droog.
- Meng intussen de mascarpone met het ei, een mespunt kerriepoeder en zout en peper naar smaak.
- Haal het deeg uit de oven.
- Verdeel het mascarponemengsel over de vormpjes.
- Druk de prei en olijven in het mascarponemengsel en besprenkel met olijfolie.
- Bak de preitaartjes in het midden van de oven in circa 15 minuten gaar.
- Voedingswaarden (per portie):
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse Italiaanse Pinot Grigio past uitstekend bij dit mediterrane preitaartje.Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 8 g | Vet: 22 g | Zout: 0.9 g | Sugar: 2 g