Mediterraans Preitaartje met Mascarpone en Olijven

Mediterraans Preitaartje met Mascarpone en Olijven

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 plakjes deeg voor hartige taart diepvries, ontdooid
  • 1 dunne prei
  • 100 g mascarpone
  • 1 ei
  • Kerriepoeder
  • 50 g groene olijven zonder pit
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg elk deegplakje op een vormpje en druk het deeg voorzichtig aan.
  • Prik enkele gaatjes in het deeg en bak de vormpjes 10 minuten in het midden van de oven voor.
  • Halveer de prei, snijd in dunne ringen, was en droog.
  • Meng intussen de mascarpone met het ei, een mespunt kerriepoeder en zout en peper naar smaak.
  • Haal het deeg uit de oven.
  • Verdeel het mascarponemengsel over de vormpjes.
  • Druk de prei en olijven in het mascarponemengsel en besprenkel met olijfolie.
  • Bak de preitaartjes in het midden van de oven in circa 15 minuten gaar.
  • Voedingswaarden (per portie):

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse Italiaanse Pinot Grigio past uitstekend bij dit mediterrane preitaartje.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 8 g | Vet: 22 g | Zout: 0.9 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Voorgerechten
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Suikervrij / Vegetarisch