Tapenade van Zongedroogde Tomaten diverse varianten

Mediterraanse Tapenade met Gepofte Knoflook

Lekker bij de BBQ, bij de TV, als Tapas, voorgerecht of op een mooie zomeravond met een lekker wijntje.
Porties: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Staafmixer (of vork)

Ingrediënten

  • 8 zongedroogde tomaten in olie
  • 1 theelepel zeezout
  • 2 theelepels gepofte knoflook of knoflookpuree uit een potje
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 2 theelepels balsamico azijn
  • Snufje peper

Instructies

  • Pureer de zongedroogde tomaten met een staafmixer, of snijd ze heel fijn en prak ze met een vork.
  • Voeg een beetje van de olie uit het potje toe voor extra smaak en smeuïgheid.
  • Voeg de gepofte knoflook, Parmezaanse kaas, balsamico azijn, zeezout en peper toe aan de gepureerde tomaten.
  • Meng alles goed door elkaar tot je een mooie, smeerbare pasta hebt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Bij deze tapenade past een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte, fruitige rosé. Deze wijnen complementeren de zoute en pittige smaken van de tapenade en zorgen voor een verfrissende balans.

Voedingswaarden

Calories: 80 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 3 g | Vet: 6 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Bijgerecht / Koude Hapjes / Saus / Tapas / Voorgerechten
Land van herkomst Mediterraan
Geschikt voor Dieët: Tarwevrij / Vegetarisch