Mediterrane Artisjokharten met Tuinbonen
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Haal de tuinbonen ongeveer 2 uur van tevoren uit de vriezer en laat ze ontdooien.
- Breng in een pan ruim water aan de kook.
- Kerf de tomaten in, dompel ze enkele seconden onder in kokend water, spoel ze af onder koud water en ontvel ze.
- Snijd de tomaten in vieren, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Pel en snipper de ui.
- Laat de artisjokharten uitlekken in een zeef en halveer ze.
- Knip de oregano fijn.
- Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui glazig in ongeveer 2 minuten.
- Pers de knoflook erboven uit.
- Bak de tomatenblokjes ongeveer 2 minuten zachtjes mee.
- Schep de tuinbonen, artisjokharten en oregano erdoor.
- Stoof alles afgedekt ongeveer 5 minuten zachtjes.
- Breng op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze Mediterrane schotel gaat goed samen met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc. De keuze hangt af van je persoonlijke voorkeur en de rest van het menu.Voedingswaarden
Calories: 187 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 8 g | Vet: 6 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 5 g