Mediterrane Aubergine Dip

Mediterrane Aubergine Dip

Porties: 8
1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 grote aubergines schoongemaakt
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 60 ml citroensap ongeveer 1,5 citroen
  • 5 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 2 kleine uien fijn gesnipperd
  • 2 sneetjes witbrood verkruimeld
  • 300 ml olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Halveer de aubergines in de lengte en leg ze met de snijkant naar beneden in een beboterde ovenschaal.
  • Bak ze in het midden van de oven gedurende ongeveer 1 uur, of tot ze zacht zijn.
  • Laat de aubergines afkoelen en verwijder dan voorzichtig de schil.
  • Doe de gepureerde aubergines, geperste knoflook, citroensap, fijngehakte peterselie en gesnipperde uien in een keukenmachine.
  • Voeg geleidelijk de verkruimelde sneetjes witbrood en olijfolie toe terwijl de keukenmachine draait, totdat het mengsel glad en romig is.
  • Breng de aubergine dip op smaak met zout en peper.
  • Serveer de dip koel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze aubergine dip combineert goed met een lichte rode wijn zoals een Merlot of een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 290 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 2 g | Vet: 28 g | Zout: 0.3 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Bijgerecht / Saus
Land van herkomst Midden Oosten
Geschikt voor Dieët: Veganistisch / Vegetarisch