Mediterrane Inktvispasta met Diverse Vissoorten

Mediterrane Inktvispasta met Diverse Vissoorten

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 2 komkommers
  • 250 g cherrytomaten minitomaatjes
  • 100 g gerookte zalm
  • 300 g zwarte tagliatelle pasta
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 150 g gekookt mosselvlees
  • 125 g roze garnalen

Instructies

  • Zet een grote pan met water op het vuur en breng het aan de kook.
  • Voeg eventueel wat zout toe aan het water.
  • Voeg een schijfje gewassen citroen toe aan het kookwater voor extra smaak.
  • Was de komkommers en cherrytomaten.
  • Snijd de komkommers in lange linten met een kaasschaaf of dunschiller.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Snijd de gerookte zalm in stukjes.
  • Kook de zwarte tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking in het kokende water.
  • Dit duurt meestal 4 tot 6 minuten.
  • Verhit intussen de olijfolie in een grote koekenpan.
  • Bak hierin de stukjes gerookte zalm ongeveer 2 minuten op laag vuur tot ze lichtjes van kleur veranderen.
  • Voeg de gekookte tagliatelle toe aan de koekenpan en meng deze voorzichtig met de olijfolie en zalm.
  • Voeg de mosselen, garnalen en cherrytomaten toe aan de pasta en meng alles goed door elkaar.
  • Verdeel de komkommerlinten over vier borden en schep de inktvispasta met diverse vissoorten er bovenop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse en licht droge witte wijn, zoals een Pinot Grigio, past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 520 kcal | koolhydraten: 49 g | Protein: 30 g | Vet: 22 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Vis
Land van herkomst Italië