Mediterrane Inktvispasta met Diverse Vissoorten
Ingrediënten
- 1 citroen
- 2 komkommers
- 250 g cherrytomaten minitomaatjes
- 100 g gerookte zalm
- 300 g zwarte tagliatelle pasta
- 4 eetlepels olijfolie
- 150 g gekookt mosselvlees
- 125 g roze garnalen
Instructies
- Zet een grote pan met water op het vuur en breng het aan de kook.
- Voeg eventueel wat zout toe aan het water.
- Voeg een schijfje gewassen citroen toe aan het kookwater voor extra smaak.
- Was de komkommers en cherrytomaten.
- Snijd de komkommers in lange linten met een kaasschaaf of dunschiller.
- Halveer de cherrytomaten.
- Snijd de gerookte zalm in stukjes.
- Kook de zwarte tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking in het kokende water.
- Dit duurt meestal 4 tot 6 minuten.
- Verhit intussen de olijfolie in een grote koekenpan.
- Bak hierin de stukjes gerookte zalm ongeveer 2 minuten op laag vuur tot ze lichtjes van kleur veranderen.
- Voeg de gekookte tagliatelle toe aan de koekenpan en meng deze voorzichtig met de olijfolie en zalm.
- Voeg de mosselen, garnalen en cherrytomaten toe aan de pasta en meng alles goed door elkaar.
- Verdeel de komkommerlinten over vier borden en schep de inktvispasta met diverse vissoorten er bovenop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse en licht droge witte wijn, zoals een Pinot Grigio, past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 520 kcal | koolhydraten: 49 g | Protein: 30 g | Vet: 22 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 7 g