Mediterrane Sis Kebab

vlees aan spiezen
Porties: 4 personen
(exclusief marineertijd) 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • 2 metalen spiezen (of houten spiezen, een uur geweekt in water)
  • barbecue of grill

Ingrediënten

  • 500 gram biefstuk in blokjes gesneden
  • ¼ liter rode wijn
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 3 eetlepels olie bijvoorbeeld olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 theelepels milde paprikapoeder
  • ½ theelepel gemalen piment
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 uien in stukken gesneden
  • 3 tomaten ontveld, ontpit en in stukken gesneden
  • Extra olie om in te vetten

Instructies

  • Maak een marinade door de rode wijn, rode wijnazijn, olie, paprikapoeder, piment, tijm, geperste knoflook, zout en peper te mengen in een kom.
  • Snijd het vlees in blokjes en de uien in grove stukken.
  • Ontvel de tomaten door ze kort in kokend water te dompelen en daarna direct in koud water te leggen.
  • Verwijder de pitten en snijd de tomaten in stukken.
  • Meng het vlees, de uien en de tomaten goed door de marinade.
  • Dek af en laat minimaal een nacht marineren in de koelkast, waarbij je af en toe roert.
  • Haal het gemarineerde vlees, uien en tomaten uit de marinade en laat het uitlekken.
  • Rijg de stukjes gemarineerd vlees, ui en tomaat om en om aan de spiezen.
  • Verwarm een grill of barbecue voor op middelhoog tot hoog vuur.
  • Bestrijk de spiezen met wat olie om plakken te voorkomen.
  • Grill de spiezen ongeveer 8-10 minuten, regelmatig draaiend, tot het vlees gaar is en de groenten gegrild zijn.
  • Serveer de Sis Kebab spiezen met een frisse salade en stokbrood.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een Turkse rode wijn zoals een Kalecik Karası of een internationale Syrah past goed bij de kruidige en hartige smaken van de Sis Kebab.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 30 g | Vet: 18 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Hoofdgerechten / Rundvlees / Warme hapjes
Land van herkomst Turkije
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij