Mediterrane Sis Kebab
vlees aan spiezen
Equipment
- 2 metalen spiezen (of houten spiezen, een uur geweekt in water)
- barbecue of grill
Ingrediënten
- 500 gram biefstuk in blokjes gesneden
- ¼ liter rode wijn
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 3 eetlepels olie bijvoorbeeld olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 2 theelepels milde paprikapoeder
- ½ theelepel gemalen piment
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 2 teentjes knoflook geperst
- 2 uien in stukken gesneden
- 3 tomaten ontveld, ontpit en in stukken gesneden
- Extra olie om in te vetten
Instructies
- Maak een marinade door de rode wijn, rode wijnazijn, olie, paprikapoeder, piment, tijm, geperste knoflook, zout en peper te mengen in een kom.
- Snijd het vlees in blokjes en de uien in grove stukken.
- Ontvel de tomaten door ze kort in kokend water te dompelen en daarna direct in koud water te leggen.
- Verwijder de pitten en snijd de tomaten in stukken.
- Meng het vlees, de uien en de tomaten goed door de marinade.
- Dek af en laat minimaal een nacht marineren in de koelkast, waarbij je af en toe roert.
- Haal het gemarineerde vlees, uien en tomaten uit de marinade en laat het uitlekken.
- Rijg de stukjes gemarineerd vlees, ui en tomaat om en om aan de spiezen.
- Verwarm een grill of barbecue voor op middelhoog tot hoog vuur.
- Bestrijk de spiezen met wat olie om plakken te voorkomen.
- Grill de spiezen ongeveer 8-10 minuten, regelmatig draaiend, tot het vlees gaar is en de groenten gegrild zijn.
- Serveer de Sis Kebab spiezen met een frisse salade en stokbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een Turkse rode wijn zoals een Kalecik Karası of een internationale Syrah past goed bij de kruidige en hartige smaken van de Sis Kebab.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 30 g | Vet: 18 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 7 g