Mediterrane Tagliatelle met Kabeljauw in Puttanesca Saus

Mediterrane Tagliatelle met Kabeljauw in Puttanesca Saus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 aubergine
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 pot pastasaus puttanesca 350 g
  • 250 g groene en witte tagliatelle
  • 240 g kabeljauwfilet
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g

Instructies

  • Pel en snipper de ui.
  • Verwijder de uiteinden van de aubergine en snijd de rest in kleine blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui.
  • Voeg de aubergineblokjes toe en bak deze enkele minuten mee.
  • Voeg de pastasaus toe en spoel de pot een beetje om met water om alle saus eruit te halen.
  • Voeg dit water ook toe aan de saus.
  • Laat het geheel ongeveer 20 minuten pruttelen op laag vuur.
  • Bereid intussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de kabeljauwfilet in stukjes en voeg deze samen met de tomatenblokjes toe aan de saus in de laatste 5 minuten van de kooktijd.
  • Serveer de tagliatelle met de puttanesca-vissaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Garneer de pasta eventueel met wat verse basilicumblaadjes voor extra smaak.

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 490 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 25 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Vis
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Snel te maken