Mediterrane Tagliatelle met Kabeljauw in Puttanesca Saus
Equipment
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 aubergine
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 pot pastasaus puttanesca 350 g
- 250 g groene en witte tagliatelle
- 240 g kabeljauwfilet
- 1 blik tomatenblokjes 400 g
Instructies
- Pel en snipper de ui.
- Verwijder de uiteinden van de aubergine en snijd de rest in kleine blokjes.
- Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui.
- Voeg de aubergineblokjes toe en bak deze enkele minuten mee.
- Voeg de pastasaus toe en spoel de pot een beetje om met water om alle saus eruit te halen.
- Voeg dit water ook toe aan de saus.
- Laat het geheel ongeveer 20 minuten pruttelen op laag vuur.
- Bereid intussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de kabeljauwfilet in stukjes en voeg deze samen met de tomatenblokjes toe aan de saus in de laatste 5 minuten van de kooktijd.
- Serveer de tagliatelle met de puttanesca-vissaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Garneer de pasta eventueel met wat verse basilicumblaadjes voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 490 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 25 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 g