Minifocaccia met olijven

Minifocaccia met olijven

Porties: 16 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 125 g witbroodmix
  • 25 g zwarte olijven zonder pit fijngehakt
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 25 g groene olijven zonder pit in plakjes
  • zeezout
  • bloem om te bestuiven

Instructies

  • In kom broodmix met ¾ dl lauw water en zwarte
  • olijven tot elastisch deeg kneden volgens
  • aanwijzing op verpakking. Deeg afgedekt op warme
  • plaats ca. 40 minuten laten rijzen. Daarna oven
  • voorverwarmen op 225 °C. Rozemarijnnaaldjes van
  • takjes rissen. Bakplaat bekleden met bakpapier.
  • Deeg in 16 gelijke balletjes verdelen. Aanrecht
  • bestuiven met bloem en deeg heel dun uitrollen tot
  • rondjes van ca. 5 cm. Rondjes op bakplaat leggen
  • en dun bestrijken met olie. Plakjes groene olijven
  • erop leggen. Zout en rozemarijn erover strooien.
  • In midden van oven focaccia's in ca. 8 minuten
  • knapperig en iets bruin bakken. Op rooster laten
  • afkoelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Mandje vol: Leuk als bijgerechtje voor op een buffet, maak dan meteen een grotere hoeveelheid voor een hele mand vol focaccia's.
Gebruik bijvoorbeeld het hele pak broodmix (500g) en bak de focaccia's in vier keer.
Je kunt de focaccia's ook wat groter maken.
10 Voorbereidingstijd,
60 bereidingstijd
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Hapjes
Land van herkomst Italië