Mootvis met komijn en saus van koriander en chili
Equipment
Ingrediënten
- 6 zalmmootjes 1,2 kg.
- 2 tl. komijnzaadjes
Saus van koriander en chili
- 8 bosuitjes grofgehakt
- 3 knoflookteentjes uitgeperst
- 3 kleine rode chilipepers zonder zaadlijsten, fijngehakt
- 1 eetlepel(s) fijngehakte koriander wortel
- 2 eetlepel(s) bruine suiker
- 2 eetlepel(s) vissaus
- 60 ml vers geperst limoensap
Instructies
- Bestrooi elk mootje aan beide kanten met komijnzaadjes.
- Bak de vis in een licht geoliede, grote koekenpan totdat deze aan beide kanten lichtbruin en gaar naar wens is.
- Serveer de vis met een saus van koriander en chili en als eventueel als bijgerecht aardappelpuree.
De saus:
- Meng met de groentemixer - met tussenpozen - de uitjes, knoflook, de chili, de korianderwortel en de suiker.
- Voeg de saus en het sap toe. Meng met de mixer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer het gerecht liefst meteen.
Alle soorten vis (schijfjes) zijn bruikbaar.
Alle soorten vis (schijfjes) zijn bruikbaar.