Mootvis met komijn en saus van koriander en chili

Mootvis met komijn en saus van koriander en chili

Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 6 zalmmootjes 1,2 kg.
  • 2 tl. komijnzaadjes

Saus van koriander en chili

  • 8 bosuitjes grofgehakt
  • 3 knoflookteentjes uitgeperst
  • 3 kleine rode chilipepers zonder zaadlijsten, fijngehakt
  • 1 eetlepel(s) fijngehakte koriander wortel
  • 2 eetlepel(s) bruine suiker
  • 2 eetlepel(s) vissaus
  • 60 ml vers geperst limoensap

Instructies

  • Bestrooi elk mootje aan beide kanten met komijnzaadjes.
  • Bak de vis in een licht geoliede, grote koekenpan totdat deze aan beide kanten lichtbruin en gaar naar wens is.
  • Serveer de vis met een saus van koriander en chili en als eventueel als bijgerecht aardappelpuree.

De saus:

  • Meng met de groentemixer - met tussenpozen - de uitjes, knoflook, de chili, de korianderwortel en de suiker.
  • Voeg de saus en het sap toe. Meng met de mixer.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer het gerecht liefst meteen.
Alle soorten vis (schijfjes) zijn bruikbaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zalm
Land van herkomst Nederland