Mosselsoep ‘Elsas’ met Witte Wijn en Dille

Mosselsoep met witte wijn en dille, geserveerd in een kleurrijke schaal, gegarneerd met verse kruiden en een romige swirl.

Mosselsoep 'Elsas' met Witte Wijn en Dille

Een verfijnde mosselsoep uit de Elzas, met witte wijn, champignons en dille. Perfect als voorgerecht voor een stijlvolle maaltijd!
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1,5 kg mosselen
  • 100 g sjalotten fijngesneden
  • 100 g wortelen in schijfjes gesneden
  • Vleesbouillon naar behoefte
  • ¼ liter zurige witte wijn
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 60 g roomboter
  • 60 g bloem glutenvrij indien nodig
  • 100 g champignons fijngesneden
  • 4 eetlepels room
  • 1 bosje dille gehakt

Instructies

  • 1,5 kg mosselen
  • 100 g sjalotten (fijngesneden)
  • 100 g wortelen (in schijfjes gesneden)
  • Vleesbouillon (naar behoefte)
  • ¼ liter zurige witte wijn
  • Zout (naar smaak)
  • Peper (naar smaak)
  • 60 g roomboter
  • 60 g bloem (glutenvrij indien nodig)
  • 100 g champignons (fijngesneden)
  • 4 eetlepels room
  • 1 bosje dille (gehakt)

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de mosselsoep warm met een stukje knapperig glutenvrij brood voor een complete ervaring.
Wijnadvies:
Een frisse en lichtzure witte wijn, zoals een Pinot Blanc uit de Elzas, past uitstekend bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 26 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Vis / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Herfst
Geschikt voor Dieët: Diabetisch / Koolhydraat arm / Suikervrij