Mosselsoep 'Elsas' met Witte Wijn en Dille
Een verfijnde mosselsoep uit de Elzas, met witte wijn, champignons en dille. Perfect als voorgerecht voor een stijlvolle maaltijd!
Equipment
- scherp mes
Ingrediënten
Instructies
- 1,5 kg mosselen
- 100 g sjalotten (fijngesneden)
- 100 g wortelen (in schijfjes gesneden)
- Vleesbouillon (naar behoefte)
- ¼ liter zurige witte wijn
- Zout (naar smaak)
- Peper (naar smaak)
- 60 g roomboter
- 60 g bloem (glutenvrij indien nodig)
- 100 g champignons (fijngesneden)
- 4 eetlepels room
- 1 bosje dille (gehakt)
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de mosselsoep warm met een stukje knapperig glutenvrij brood voor een complete ervaring.
Wijnadvies:
Een frisse en lichtzure witte wijn, zoals een Pinot Blanc uit de Elzas, past uitstekend bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 26 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 4 g