Mozzarella Schnitten met Tomaat en Basilicum
Deze Mozzarella Schnitten met verse tomaat en basilicum zijn een eenvoudige en smaakvolle traktatie. Perfect voor een lichte lunch, als borrelhapje of als aanvulling op een zomerse maaltijd!
Ingrediënten
- 1 pak Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g met potje saus (200 g)
- 3 mozzarella’s 125 g per stuk
- Tomaten in plakken gesneden
- Olijfolie
- Verse basilicum
- Versgemalen peper en zout naar smaak
Instructies
- Haal het pizzadeeg uit de koelkast en rol het uit op het meegeleverde bakpapier.
- Snijd het deeg over de breedte in 4 stroken.
- Snijd de tomaten en mozzarella in plakken.
- Verdeel de plakken mozzarella en tomaat om en om over de deegstroken.
- Besprenkel met een beetje olijfolie en bak de schnitten 12-15 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin zijn.
- Bestrooi de schnitten vlak voor het serveren met versgemalen peper, zout en verse basilicum naar smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de pizza schnitten met een frisse salade.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge rosé.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 12 g | Vet: 14 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 3 g