Mozzarella Schnitten met Tomaat en Basilicum

Mozzarella Schnitten met Tomaat en Basilicum

Deze Mozzarella Schnitten met verse tomaat en basilicum zijn een eenvoudige en smaakvolle traktatie. Perfect voor een lichte lunch, als borrelhapje of als aanvulling op een zomerse maaltijd!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g met potje saus (200 g)
  • 3 mozzarella’s 125 g per stuk
  • Tomaten in plakken gesneden
  • Olijfolie
  • Verse basilicum
  • Versgemalen peper en zout naar smaak

Instructies

  • Haal het pizzadeeg uit de koelkast en rol het uit op het meegeleverde bakpapier.
  • Snijd het deeg over de breedte in 4 stroken.
  • Snijd de tomaten en mozzarella in plakken.
  • Verdeel de plakken mozzarella en tomaat om en om over de deegstroken.
  • Besprenkel met een beetje olijfolie en bak de schnitten 12-15 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin zijn.
  • Bestrooi de schnitten vlak voor het serveren met versgemalen peper, zout en verse basilicum naar smaak.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de pizza schnitten met een frisse salade.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge rosé.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 12 g | Vet: 14 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Kaas / Lunch / Snack / Tussendoortje / Voorgerechten
Land van herkomst Italië
Extra aanwijzing Zomer
Geschikt voor Dieët: Notenvrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Picknick / Verjaardag