Mummie Knakworsten

Gebakken knakworsten in bladerdeeg gewikkeld als mummies, met mosterdoogjes, geserveerd als Halloweenhapje

Mummie Knakworsten

Deze knakworst mummies zijn een grappig en makkelijk te maken Halloweenhapje, perfect voor een feestavond of tijdens de trick-or-treat wandeling!
Porties: 12
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 vegetarische knakworsten bijv. Unox
  • 3 vellen bladerdeeg diepvries
  • 1 ei
  • Mosterd

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Ontdooi de bladerdeegvelletjes.
  • Laat de knakworsten uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
  • Snijd hele dunne strookjes van de bladerdeegvellen.
  • Wikkel een strookje bladerdeeg om een knakworst.
  • Herhaal dit met meer strookjes, waarbij je ruimte overhoudt voor de oogjes.
  • Leg de knakworst mummies op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Klop het ei los en bestrijk de mummies hiermee.
  • Bak ze in ca.
  • 25 minuten knapperig en goudbruin.
  • Gebruik een beetje mosterd om oogjes op de knakworsten te maken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Serveer deze leuke knakworst mummies met een lichte en verfrissende wijn zoals een Sauvignon Blanc. Voor een non-alcoholische optie past een sprankelend appelcider goed.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 5 g | Vet: 12 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 0.5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Halloween