Mummie Knakworsten

Mummie Knakworsten

Deze knakworst mummies zijn een grappig en makkelijk te maken Halloweenhapje, perfect voor een feestavond of tijdens de trick-or-treat wandeling!
Porties: 12
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 vegetarische knakworsten bijv. Unox
  • 3 vellen bladerdeeg diepvries
  • 1 ei
  • Mosterd

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Ontdooi de bladerdeegvelletjes.
  • Laat de knakworsten uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
  • Snijd hele dunne strookjes van de bladerdeegvellen.
  • Wikkel een strookje bladerdeeg om een knakworst.
  • Herhaal dit met meer strookjes, waarbij je ruimte overhoudt voor de oogjes.
  • Leg de knakworst mummies op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Klop het ei los en bestrijk de mummies hiermee.
  • Bak ze in ca.
  • 25 minuten knapperig en goudbruin.
  • Gebruik een beetje mosterd om oogjes op de knakworsten te maken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Serveer deze leuke knakworst mummies met een lichte en verfrissende wijn zoals een Sauvignon Blanc. Voor een non-alcoholische optie past een sprankelend appelcider goed.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 5 g | Vet: 12 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 0.5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Herfst
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Halloween