Mummie Knakworsten
Deze knakworst mummies zijn een grappig en makkelijk te maken Halloweenhapje, perfect voor een feestavond of tijdens de trick-or-treat wandeling!
Ingrediënten
- 12 vegetarische knakworsten bijv. Unox
- 3 vellen bladerdeeg diepvries
- 1 ei
- Mosterd
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Ontdooi de bladerdeegvelletjes.
- Laat de knakworsten uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
- Snijd hele dunne strookjes van de bladerdeegvellen.
- Wikkel een strookje bladerdeeg om een knakworst.
- Herhaal dit met meer strookjes, waarbij je ruimte overhoudt voor de oogjes.
- Leg de knakworst mummies op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Klop het ei los en bestrijk de mummies hiermee.
- Bak ze in ca.
- 25 minuten knapperig en goudbruin.
- Gebruik een beetje mosterd om oogjes op de knakworsten te maken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Serveer deze leuke knakworst mummies met een lichte en verfrissende wijn zoals een Sauvignon Blanc. Voor een non-alcoholische optie past een sprankelend appelcider goed.
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 5 g | Vet: 12 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 0.5 g