Nasi Goreng of Bami Goreng met Speklapjes
Equipment
Ingrediënten
- 400 gram bami of rijst
- 100 gram speklapjes
- 1 ui
- Sambal naar smaak
- ½ bouillontablet
- 2 eieren
- 2 bladeren Chinese kool
- 4 champignons
- 1 theelepel trassie garnalenpasta
- Plantaardige olie
- 1 prei
- Ketjap manis
Instructies
- Snijd de speklapjes in kleine blokjes en bak ze in een beetje olie knapperig.
- Haal ze vervolgens uit de pan.
- Bak twee omeletten van de eieren en snijd ze in reepjes.
- Snijd de ui, knoflook, prei en Chinese kool fijn.
- Fruit eerst de ui in dezelfde pan waarin de spekjes zijn gebakken.
- Voeg dan de knoflook, sambal en verkruimeld trassie toe.
- Los het halve bouillontablet op in een klein beetje water en voeg dit toe aan de pan.
- Voeg de champignons, prei, Chinese kool en de gebakken spekblokjes toe aan de pan en bak ze op middelhoog vuur tot ze knapperig zijn.
- Voeg vervolgens de gekookte rijst of bami toe aan de pan en roer goed door.
- Breng op smaak met ketjap manis naar eigen voorkeur.
- Serveer de Nasi Goreng of Bami Goreng direct en geniet ervan!
Notities / Tips / Wijnadvies
Garneer met gebakken uitjes, gesneden lente-ui en plakjes komkommer voor extra frisheid. Serveer met een partje limoen voor een vleugje zuurheid.