Nasi Goreng of Bami Goreng met Speklapjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram bami of rijst
  • 100 gram speklapjes
  • 1 ui
  • Sambal naar smaak
  • ½ bouillontablet
  • 2 eieren
  • 2 bladeren Chinese kool
  • 4 champignons
  • 1 theelepel trassie garnalenpasta
  • Plantaardige olie
  • 1 prei
  • Ketjap manis

Instructies

  • Snijd de speklapjes in kleine blokjes en bak ze in een beetje olie knapperig.
  • Haal ze vervolgens uit de pan.
  • Bak twee omeletten van de eieren en snijd ze in reepjes.
  • Snijd de ui, knoflook, prei en Chinese kool fijn.
  • Fruit eerst de ui in dezelfde pan waarin de spekjes zijn gebakken.
  • Voeg dan de knoflook, sambal en verkruimeld trassie toe.
  • Los het halve bouillontablet op in een klein beetje water en voeg dit toe aan de pan.
  • Voeg de champignons, prei, Chinese kool en de gebakken spekblokjes toe aan de pan en bak ze op middelhoog vuur tot ze knapperig zijn.
  • Voeg vervolgens de gekookte rijst of bami toe aan de pan en roer goed door.
  • Breng op smaak met ketjap manis naar eigen voorkeur.
  • Serveer de Nasi Goreng of Bami Goreng direct en geniet ervan!

Notities / Tips / Wijnadvies

Garneer met gebakken uitjes, gesneden lente-ui en plakjes komkommer voor extra frisheid. Serveer met een partje limoen voor een vleugje zuurheid.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst / Varkensvlees
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Suikervrij / Tarwevrij / Zout arm