Nederlandse Zoute Stengels met Koude Boter

Nederlandse zoute stengels, goudbruin en knapperig gebakken, gerangschikt op een kleurrijk Mexicaans keramisch bord, omringd door limoen, chilipepers en een schaaltje grof zout op een tafel met een traditioneel Mexicaans patroon tafelkleed in een gezellige Mexicaanse keuken met kleurrijke tegels en warme natuurlijke verlichting.

Nederlandse Zoute Stengels met Koude Boter

Heerlijke, knapperige Nederlandse zoute stengels – een simpele en smakelijke snack, perfect voor elke gelegenheid!
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 g bloem
  • 150 g koude boter in kleine stukjes gesneden
  • 1 deciliter koud water
  • 4 druppels azijn
  • Zout naar smaak
  • 1 ei

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de bloem, koude boterstukjes en een snufje zout in een kom.
  • Wrijf de boter door de bloem met je vingers tot het mengsel op fijn broodkruim lijkt.
  • Voeg het koude water en de azijn toe aan het mengsel en kneed het snel tot een deeg.
  • Voeg eventueel wat extra bloem toe als het deeg te plakkerig is.
  • Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven oppervlak tot een rechthoek van ongeveer 0,5 cm dikte.
  • Snijd het deeg in lange repen van ongeveer 1 cm breedte.
  • Klop het ei los in een kommetje.
  • Bestrijk de repen deeg met het losgeklopte ei.
  • Leg de repen deeg op de bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 12-15 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Laat de zoute stengels afkoelen op een rooster voordat je ze serveert.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de zoute stengels als snack bij een borrel, of combineer ze met een dipsaus voor extra smaak.
Wijnadvies:
Deze zoute stengels zijn heerlijk als snack bij een glas droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 3 g | Vet: 7 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Hapjes / Koude Hapjes
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch