Olijven tapas

Olijven tapas

Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 zoute haring
  • 100 gram groene olijven
  • 100 gram zwarte olijven
  • 1 bos peterselie
  • 1 doosje tuinkers
  • theelepel mosterd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 8 sneden wit stokbrood
  • ½ citroen

Instructies

  • Verwijder eventuele graten uit de haring.
  • Ontpit de olijven.
  • Was de peterselie, slinger hem droog en houd 1 takje apart voor de garnering.
  • Knip de tuinkers van de bodem en spoel hem af.
  • Pureer de haring, olijven, peterselie en tuinkers grof in een foodprocessor en roer de mosterd en de olie erdoor.
  • Verdeel de puree over de sneden brood.
  • Schil de citroen zo dik dat ook het witte vlies wordt meegeschild.
  • Snijd de citroen in schijfjes en snijd deze in vieren.
  • Garneer de broodjes met een stukje citroen en een toefje peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Tapas / Vis
Land van herkomst Spanje