Olijvenpretzels met Bladerdeeg en Zeezout

Olijvenpretzels met Bladerdeeg en Zeezout

Deze hartige olijvenpretzels, gemaakt met bladerdeeg en bestrooid met zeezout, zijn de perfecte snack voor bij de borrel of een feestje. Snel en eenvoudig te maken, en altijd een succes!
Porties: 12 stuks
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g olijven uitgelekt en fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper naar smaak
  • 1 ei
  • 1 eetlepel melk
  • Zeezout

Instructies

  • met peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).
  • Rol het bladerdeeg uit en besmeer het dun met het olijvenmengsel.
  • Snijd het deeg in repen van ongeveer 5 cm bij 24 cm.
  • Rol de repen voorzichtig op tot dunne rolletjes en vorm er op een met bakpapier beklede bakplaat pretzels van.
  • Meng de eidooier met de melk en bestrijk de pretzels met dit mengsel.
  • Bestrooi met grof zeezout.
  • Bak de pretzels in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten tot ze goudbruin zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 2 g | Vet: 10 g | Zout: 1 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Koude Hapjes / Snack / Warme hapjes
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Notenvrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst / Oud & Nieuw / Picknick / Verjaardag