Olijvenpretzels met Bladerdeeg en Zeezout
Deze hartige olijvenpretzels, gemaakt met bladerdeeg en bestrooid met zeezout, zijn de perfecte snack voor bij de borrel of een feestje. Snel en eenvoudig te maken, en altijd een succes!
Ingrediënten
- 200 g olijven uitgelekt en fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- Peper naar smaak
- 1 ei
- 1 eetlepel melk
- Zeezout
Instructies
- met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).
- Rol het bladerdeeg uit en besmeer het dun met het olijvenmengsel.
- Snijd het deeg in repen van ongeveer 5 cm bij 24 cm.
- Rol de repen voorzichtig op tot dunne rolletjes en vorm er op een met bakpapier beklede bakplaat pretzels van.
- Meng de eidooier met de melk en bestrijk de pretzels met dit mengsel.
- Bestrooi met grof zeezout.
- Bak de pretzels in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten tot ze goudbruin zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé.
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 2 g | Vet: 10 g | Zout: 1 mg | Sugar: 1 g