Ovengebakken Sushi Cups
Equipment
- muffinvorm
- SiliconenSpatelset
Ingrediënten
- 300 gram zalm
- 250 gram sushirijst
- 3 nori vellen
- 2 eetlepels sesamolie
- 1 avocado
- 1 bosui
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel zwart sesamzaad
- ½ theelepel knoflookpoeder
- ½ theelepel uienpoeder
- ½ theelepel chilipoeder
- ½ theelepel paprikapoeder
- Voor de Saus:
- 4 eetlepels mayonaise
- 2 theelepels sesamolie
- 2 theelepels sojasaus
- 1 theelepel sriracha saus
Instructies
- Kook de sushirijst volgens de instructies op de verpakking.
- Knip met een schone schaar de nori vellen in kwarten.
- Leg ze voor je neer en beleg elk stuk nori met sushirijst.
- Gebruik eventueel vochtige handen om het plakken te verminderen.
- Plaats de nori met rijst in de muffinvorm.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Snijd de zalm in blokjes en marineer ze met sesamolie, sojasaus, honing, chilipoeder, uienpoeder, paprikapoeder en knoflookpoeder.
- Meng goed en verdeel de zalm over de rijst in de muffinvormpjes.
- Bak gedurende 12 minuten in de voorverwarmde oven.
- Terwijl de sushi cups bakken, bereid je de toppings voor.
- Schil en ontpit de avocado en snijd deze in dunne plakken.
- Snijd de bosui schuin in ringen.
- Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom en roer goed door.
- Haal de warme sushi cups uit de oven en garneer ze met plakjes avocado, bosui, zwart sesamzaad en de zelfgemaakte saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze ovengebakken sushi cups als smakelijke hapjes op je volgende feestje of als verrassende snack voor het gezin.