Pad Thai met garnalen

Pad Thai met garnalen van Harry Bloksma

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram rijstnoedels
  • 8 el vissaus Nuac Mam
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl rode curry pasta
  • 1 st sjalot
  • 2 el zoete sojasaus
  • 3 el sesamolie
  • 300 gram rauwe garnalen
  • 3 st sprieten bieslook
  • 1 kl pindakaas
  • 4 el kokosmelk

Instructies

  • Pel de garnalen en verwijder het darmkanaaltje.
  • Kook de noedels volgens aanwijzing op de verpakking.
  • Spoel ze na het koken onder de kraan om het garen te stoppen.
  • Laatgoed uitlekken in een zeef.
  • Pel en snipper de sjalot. Verwijder het velletje van de knoflook en hak deze fijn.
  • Verwarm de sesamolie in een wok en fruit de sjalot.
  • Voeg de knolook toe.
  • Laat deze in 2 à 3 minuten kleuren onder voortdurend roeren.
  • Voeg de currypasta en de pindakaas toe.
  • Voeg dan de noedels toe en roer goed door elkaar.
  • Voeg dan de vissaus en de sojasaus toe.
  • Roer door elkaar en laat 2 minuten garen.
  • Voeg de garnalen, de kokosmelk en de fijngesneden bieslook toe.
  • Roer goed door elkaar.
  • Zodra de garnalen gaar zijn (ong. 5 minuten) haal de wok van het vuur en verdeel over de borden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Thailand