Pane con noci met kruidige kippenlevertjesmousse

Pane con noci met kruidige kippenlevertjesmousse

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram kippenlevertjes
  • 1 sjalotje
  • 10 takjes selderij
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 5 eetlepels witte wijn droge
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 theelepel kruidenbouillonpoeder
  • zout peper
  • 1 voorgebakken pane con noci 220 gr
  • 12 walnoten

Instructies

  • Snijd de kippenlevertjes klein.
  • Pel en snipper het sjalotje.
  • Hak de selderij fijn.
  • Verhit de olie in een pan en bak de kippenlevertjes, sjalot en selderij ± 2 minuten al omscheppend.
  • Voeg de wijn, kappertjes en bouillonpoeder toe en laat onafgedekt ± 8 minuten zachtjes koken tot de wijn is verdampt.
  • Verwarm de grill op de hoogste stand voor.
  • Pureer intussen in een keukenmachine het kippenlevertjesmengsel en breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de pane con noci in 12 plakjes en rooster die op het rooster in ± 3 minuten ± 10 cm onder grill goudbruin; keer ze halverwege.
  • Besmeer de plakjes dik met de levermousse en garneer met de walnoten.
  • Over italiaans brood
  • Ciabatta en ciabattina kenmerken zich door een dun krokant korstje en een luchtige binnenkant.
  • Het deeg van focaccia wordt bestreken met geurige olijfolie en bestrooid met gemengde kruiden en daarna op een steen gebakken.
  • Pane con noci lijkt qua uiterlijk een beetje op stokbrood, maar is verrijkt met gemalen walnoten en olijfolie, waardoor het brood een heel eigen smaak krijgt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hapjes / Kip
Land van herkomst Italië