Paprika-Uienchutney met Rozijnen
Een zoet-pittige paprika-uienchutney met rozijnen, perfect als smaakmaker op brood, bij kaas, gegrild vlees of rijstgerechten.
Equipment
- 3 schone potten met schroefdeksel (450 g inhoud)
- vershoudfolie
Ingrediënten
- 200 g rode paprika in stukjes
- 200 g gele paprika in stukjes
- 200 g groene paprika in stukjes
- 350 g uien in ringen
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 3 el olie
- 200 g lichtbruine basterdsuiker
- 2 dl gewone azijn
- 2 tl zout
- 2 tl versgemalen peper
- 2 tl paprikapoeder bij voorkeur Hongaars of Turks
- 200 g blanke rozijnen gewassen
Instructies
- Verhit de olie in een braadpan.
- Voeg de stukjes paprika, uiringen en fijngehakte knoflook toe.
- Bak zachtjes tot de groenten glazig zijn.
- Voeg de suiker, azijn, zout, peper en paprikapoeder toe.
- Laat het geheel onder af en toe roeren inkoken tot de chutney dik genoeg is.
- Test dit door een druppel op een koud bord te leggen; deze mag niet uitlopen.
- Voeg de gewassen rozijnen toe en laat ze nog 4 minuten zachtjes meekoken.
- Verdeel de chutney over de schone potten.
- Leg een vochtig velletje vershoudfolie op elke pot en sluit ze af met een schroefdeksel.
- Zet de potten 10 minuten op hun kop.
- Laat de chutney minimaal 4 weken rijpen voor de beste smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heerlijk op geroosterd boerenbrood, crostini's, bij rijstgerechten, op een boterham met oude kaas, of als smaakmaker bij gegrild vlees.
Wijnadvies:
Combineer met een fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir of een lichte rosé.
Voedingswaarden
Calories: 45 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 0.5 g | Vet: 0.5 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 8 g