Peren walnotentaartjes

Aller Hande 1997
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 plakjes roomboter bladerdeeg diepvries, Koopmans,
  • 1 zakje walnoten 45 g, Baukje,
  • 1 eetlepel citroenrasp Baukje,
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 ei
  • 2 handperen niet te rijpe bolvormige

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Bakplaat bekleden met bakpapier.
  • Bladerdeeg uitspreiden en in 5 minuten laten ontdooien. Walnoten heel fijn hakken.
  • Citroenrasp en 1 eetlepel suiker erdoor mengen. In kommetje ei loskloppen en 2 eetlepels ei
  • door walnoten mengen. Bladerdeegplakjes op bakplaat leggen. Peren schillen, halveren en
  • klokhuizen eruit snijden. Walnotenpasta op platte kant en in holte van peerhelften scheppen
  • en platdrukken. Helften met platte kant naar beneden op bladerdeegplakjes leggen en 11/2
  • cm rondom peer uitsnijden. Van bladerdeegrestjes 8 blaadjes maken en met water aan
  • bovenkant van bladerdeeg plakken. Bovenkant van peer diagonaal insnijden, peer hierbij net
  • niet doorsnijden. Bladerdeeg en peer bestrijken met rest van losgeklopt ei. Rest van suiker
  • erover strooien. In midden van oven in 20 minuten bruinbakken. Peren uit oven op bordjes
  • zetten en koud of warm serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Eventueel serveren met warme vanillesaus of vanillebourbon roomijs.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht / Noten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch