Peren walnotentaartjes
Aller Hande 1997
Equipment
Ingrediënten
- 4 plakjes roomboter bladerdeeg diepvries, Koopmans,
- 1 zakje walnoten 45 g, Baukje,
- 1 eetlepel citroenrasp Baukje,
- 2 eetlepels suiker
- 1 ei
- 2 handperen niet te rijpe bolvormige
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- Bakplaat bekleden met bakpapier.
- Bladerdeeg uitspreiden en in 5 minuten laten ontdooien. Walnoten heel fijn hakken.
- Citroenrasp en 1 eetlepel suiker erdoor mengen. In kommetje ei loskloppen en 2 eetlepels ei
- door walnoten mengen. Bladerdeegplakjes op bakplaat leggen. Peren schillen, halveren en
- klokhuizen eruit snijden. Walnotenpasta op platte kant en in holte van peerhelften scheppen
- en platdrukken. Helften met platte kant naar beneden op bladerdeegplakjes leggen en 11/2
- cm rondom peer uitsnijden. Van bladerdeegrestjes 8 blaadjes maken en met water aan
- bovenkant van bladerdeeg plakken. Bovenkant van peer diagonaal insnijden, peer hierbij net
- niet doorsnijden. Bladerdeeg en peer bestrijken met rest van losgeklopt ei. Rest van suiker
- erover strooien. In midden van oven in 20 minuten bruinbakken. Peren uit oven op bordjes
- zetten en koud of warm serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Eventueel serveren met warme vanillesaus of vanillebourbon roomijs.