Petits fours

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

pannacotta:

  • 250 ml room
  • 15 gr suiker
  • 1 vanillestok schraapsel ervan
  • 1,5 gelatineblad

koekjesdeeg:

  • 150 gr zachte boter
  • 65 gr suiker
  • 60 gr broyage 30 gr amandelpoeder en 30 gr poedersuiker
  • snuifje zout
  • 1 ei
  • 250 gr bloem

Instructies

Panna cotta:

  • Doe de room, de suiker en de vanille in een steelpan en kook op, laat de gelatine ondertussen weken in koud water.
  • Als de room opgekookt is, zeef je alles door en voeg je de gelatine toe.
  • Giet alles in een vorm voor ijsblokjes en zet in de diepvriezer om op te stijven.

Koekjesdeeg:

  • Doe de boter, de suiker, de broyage en het zout in een mengkom en meng goed.
  • Voeg het ei en de bloem toe, meng goed en kneed het mengsel bijeen, laat opstijven in de koelkast.
  • Rol het opgesteven deeg uit tot een dikte van 2 à 3 mm, prik in met een vork en gebruik een rond uitsteekvormpje om de koekjes eruit te snijden.
  • Bak in een voorverwarmde oven op 180° voor zo’n 6 minuten.
  • Smelt witte chocolade in de microgolf en bestrijk de gebakken koekjes met de chocolade zodat ze krokant blijven.
  • Plaats de bevroren panna cotta-torentjes op de koekjes en garneer met verschillende soorten fruit.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak / Nagerecht
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch