Piëmontese salade met gorgonzola en ansjovis

Een smaakvolle Piëmontese salade met knapperige rode sla, verkruimelde gorgonzola, stukjes hardgekookt ei en dun gesneden rode paprika, geserveerd in een witte keramische kom. Gemarineerde artisjokhartjes en knapperige goudbruine croutons zorgen voor extra smaak en textuur. De salade is besprenkeld met een lichte vinaigrette van olijfolie, citroensap en ansjovispasta. Op de rustieke houten tafel liggen een linnen servet, een vintage vork en een klein schaaltje met extra dressing. Zachte natuurlijke verlichting benadrukt de rijke kleuren en structuren van het gerecht.

Piëmontese salade met gorgonzola en ansjovis

Een smaakvolle Piëmontese salade met gorgonzola, ansjovis en een frisse vinaigrette.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • Ansjovispasta
  • Artisjokhartjes blik
  • Blokjes gebakken brood
  • 1 hardgekookt ei
  • 50 gram gorgonzola
  • Citroensap
  • Knoflook
  • Olijfolie
  • Paprika dun gesneden
  • Rode sla

Instructies

  • Pluk de rode sla, verwijder de kern, was en droog de blaadjes.
  • Verkruimel de gorgonzola en het ei.
  • Strooi de gorgonzola en het ei over de sla.
  • Roer een vinaigrette van olie, citroensap en ansjovispasta.
  • Wrijf een slabak in met knoflook.
  • Schep de sla in de bak en schep de vinaigrette erover.
  • Garneer met blokjes brood en/of paprika.
  • Voeg eventueel artisjokhartjes toe.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Ook lekker met kropsla, krulandijvie of veldsla.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn, zoals Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 12 g | Vet: 22 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ansjovis / Bijgerecht / Kaas / Salade / Voorgerechten / Zuivel
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden