Piëmontese salade met gorgonzola en ansjovis
Een smaakvolle Piëmontese salade met gorgonzola, ansjovis en een frisse vinaigrette.
Equipment
Ingrediënten
- Ansjovispasta
- Artisjokhartjes blik
- Blokjes gebakken brood
- 1 hardgekookt ei
- 50 gram gorgonzola
- Citroensap
- Knoflook
- Olijfolie
- Paprika dun gesneden
- Rode sla
Instructies
- Pluk de rode sla, verwijder de kern, was en droog de blaadjes.
- Verkruimel de gorgonzola en het ei.
- Strooi de gorgonzola en het ei over de sla.
- Roer een vinaigrette van olie, citroensap en ansjovispasta.
- Wrijf een slabak in met knoflook.
- Schep de sla in de bak en schep de vinaigrette erover.
- Garneer met blokjes brood en/of paprika.
- Voeg eventueel artisjokhartjes toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Ook lekker met kropsla, krulandijvie of veldsla.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn, zoals Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 12 g | Vet: 22 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g