Piemontese Schotel
Een romige aardappelschotel met uien, room en verse Parmezaanse kaas, perfect voor koude dagen.
Equipment
- mes
Ingrediënten
- 2 kg aardappelen
- 1 kg uien
- 100 g boter
- 750 ml melk
- 250 ml room
- 100 g geraspte Parmezaan
- Peper zout en muskaat
Instructies
- Snijd de uien fijn en smoor ze in de helft van de boter.
- Was de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.
- Meng in een kom de room, Parmezaan, peper, zout en muskaat.
- Leg afwisselend lagen aardappelen en uien in een ovenschaal.
- Giet de melk erbij tot de bovenste laag net onder staat.
- Verdeel de rest van de boter in klontjes erover.
- Bak 2 uur in een voorverwarmde oven op 170°C tot de bovenkant goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een groene salade en knapperig brood. Wijnadvies:
Een lichte rode wijn of droge witte wijn.
Serveer met een groene salade en knapperig brood. Wijnadvies:
Een lichte rode wijn of droge witte wijn.
Voedingswaarden
Calories: 520 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 10 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 8 g