Pikante Chinese Loempia’s met Vlees en Garnalen

Pikante Chinese Loempia's met Vlees en Garnalen

Heerlijke hartige en pikante Chinese loempia's gevuld met vlees, garnalen en knapperige groenten. Perfect voor een knapperige snack!
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Total time 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • Snufje zout
  • 2 eieren
  • 4 dl water
  • Boter voor bakken
  • 50 g garnalen gesnipperd
  • 250 g vleesresten bijv. varkensvlees, kip, enz.
  • Reuzel voor bakken
  • 1 teentje knoflook geperst
  • Prei gesneden
  • Selderij gesneden
  • Taugé
  • Zout en peper naar smaak
  • Frituurvet

Instructies

  • Maak een flensjesbeslag van de bloem, zout, eieren, en water door goed te mixen met een garde.
  • Verhit de flensjespan en bak dunne flensjes met een beetje boter.
  • Zorg dat ze heel dun zijn.
  • Verhit reuzel in een sauspan of braadpan en fruit de vleesresten en geperste knoflook.
  • Voeg de gesneden prei, selderij, taugé, en eventueel gesnipperde garnalen toe.
  • Breng op smaak met zout en peper en meng goed.
  • Leg een deel van de vulling in het midden van elk flensje.
  • Vouw de onderste helft en de zijkanten van het flensje om de vulling en rol het op tot een croquettevorm.
  • Plak de flap vast met wat overgebleven beslag.
  • Verhit de frituurolie of het vet in de frituurpan.
  • Frituur de loempia's tot ze goudgeel en knapperig zijn.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge Riesling.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 12 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Fingerfood / Hapjes / Snack / Voorgerechten
Land van herkomst China
Feestdagen etc Oud & Nieuw / Verjaardag