Pikante Chinese Loempia's met Vlees en Garnalen

Heerlijke hartige en pikante Chinese loempia's gevuld met vlees, garnalen en knapperige groenten. Perfect voor een knapperige snack!
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Total time 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • Snufje zout
  • 2 eieren
  • 4 dl water
  • Boter voor bakken
  • 50 g garnalen gesnipperd
  • 250 g vleesresten bijv. varkensvlees, kip, enz.
  • Reuzel voor bakken
  • 1 teentje knoflook geperst
  • Prei gesneden
  • Selderij gesneden
  • Taugé
  • Zout en peper naar smaak
  • Frituurvet

Instructies

  • Maak een flensjesbeslag van de bloem, zout, eieren, en water door goed te mixen met een garde.
  • Verhit de flensjespan en bak dunne flensjes met een beetje boter.
  • Zorg dat ze heel dun zijn.
  • Verhit reuzel in een sauspan of braadpan en fruit de vleesresten en geperste knoflook.
  • Voeg de gesneden prei, selderij, taugé, en eventueel gesnipperde garnalen toe.
  • Breng op smaak met zout en peper en meng goed.
  • Leg een deel van de vulling in het midden van elk flensje.
  • Vouw de onderste helft en de zijkanten van het flensje om de vulling en rol het op tot een croquettevorm.
  • Plak de flap vast met wat overgebleven beslag.
  • Verhit de frituurolie of het vet in de frituurpan.
  • Frituur de loempia's tot ze goudgeel en knapperig zijn.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge Riesling.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 12 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Fingerfood / Hapjes / Snack / Voorgerechten
Land van herkomst China
Feestdagen etc Oud & Nieuw / Verjaardag