Pikante Chinese Loempia's met Vlees en Garnalen
Heerlijke hartige en pikante Chinese loempia's gevuld met vlees, garnalen en knapperige groenten. Perfect voor een knapperige snack!
Equipment
- flensjespan
- invetkwastje
- paletmes
- sauspan of braadpan
Ingrediënten
Instructies
- Maak een flensjesbeslag van de bloem, zout, eieren, en water door goed te mixen met een garde.
- Verhit de flensjespan en bak dunne flensjes met een beetje boter.
- Zorg dat ze heel dun zijn.
- Verhit reuzel in een sauspan of braadpan en fruit de vleesresten en geperste knoflook.
- Voeg de gesneden prei, selderij, taugé, en eventueel gesnipperde garnalen toe.
- Breng op smaak met zout en peper en meng goed.
- Leg een deel van de vulling in het midden van elk flensje.
- Vouw de onderste helft en de zijkanten van het flensje om de vulling en rol het op tot een croquettevorm.
- Plak de flap vast met wat overgebleven beslag.
- Verhit de frituurolie of het vet in de frituurpan.
- Frituur de loempia's tot ze goudgeel en knapperig zijn.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge Riesling.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 12 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g