Pilaf met kalkoen

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 3 eetlepels olie
  • ¼ pot Biryanipasta á 283 g, Patak's
  • 175 g langkorrelrijst
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 200 g kalkoenfilet
  • 150 gr doperwtjes diepvries, AH
  • 2 dl gezeefde tomaten

Instructies

  • Ui pellen en fijn snipperen.
  • In pan 1 1/2 eetlepel olie verhitten.
  • Ui met 2 eetlepels Biryanipasta 1 minuut fruiten.
  • Rijst al omscheppend 1 minuut meebakken.
  • Rozijnen en 3 dl water toevoegen (= pilaf).
  • Pilaf afgedekt in 20 minuten zachtjes gaar koken.
  • Intussen kalkoen in blokjes snijden.
  • In (hapjes)pan rest van olie verhitten.
  • Kalkoen met rest van Biryanipasta 3 minuten bakken.
  • Doperwtjes, gezeefde tomaten en 1 dl water erdoor roeren.
  • Kalkoenmengsel onafgedekt in 12 minuten zachtjes gaar sudderen.
  • Pilaf over twee borden verdelen.
  • Kalkoenmengsel erover scheppen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kalkoen / Rijst