Pilaf met kalkoen
Aller Hande 1996
Ingrediënten
- 1 ui
- 3 eetlepels olie
- ¼ pot Biryanipasta á 283 g, Patak's
- 175 g langkorrelrijst
- 2 eetlepels rozijnen
- 200 g kalkoenfilet
- 150 gr doperwtjes diepvries, AH
- 2 dl gezeefde tomaten
Instructies
- Ui pellen en fijn snipperen.
- In pan 1 1/2 eetlepel olie verhitten.
- Ui met 2 eetlepels Biryanipasta 1 minuut fruiten.
- Rijst al omscheppend 1 minuut meebakken.
- Rozijnen en 3 dl water toevoegen (= pilaf).
- Pilaf afgedekt in 20 minuten zachtjes gaar koken.
- Intussen kalkoen in blokjes snijden.
- In (hapjes)pan rest van olie verhitten.
- Kalkoen met rest van Biryanipasta 3 minuten bakken.
- Doperwtjes, gezeefde tomaten en 1 dl water erdoor roeren.
- Kalkoenmengsel onafgedekt in 12 minuten zachtjes gaar sudderen.
- Pilaf over twee borden verdelen.
- Kalkoenmengsel erover scheppen.