Pitabroodje Gyros met Huisgemaakte Tzatziki ala ’t Zusje

Pitabroodje Gyros met Huisgemaakte Tzatziki ala 't Zusje

Pitabroodje Gyros met Huisgemaakte Tzatziki ala 't Zusje

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Voor het pitabroodje gyros:

  • 4 mini pitabroodjes
  • 200 gram gyrosvlees
  • Witte kool fijngesneden

Voor de tzatziki:

  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 100 gram komkommer
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • 20 ml citroensap
  • Olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Optioneel:

  • verse dille fijngehakt

Instructies

  • Rasp de komkommer en laat deze goed uitlekken in een schone theedoek of kaasdoek.
  • Druk het overtollige vocht eruit.
  • Meng in een kom de Griekse yoghurt, komkommerrasp, citroensap en uitgeperste knoflook.
  • Voeg een scheutje olijfolie toe en breng op smaak met peper, zout en eventueel een beetje dille.
  • Verwarm de pitabroodjes volgens de instructies op de verpakking.
  • Leg een beetje witte koolsalade op een tapasschaaltje en leg hier een opengesneden pitabroodje tegenaan.
  • Zet er een tipje tzatziki bij.
  • Bak de gyrosreepjes in een koekenpan totdat ze lekker krokant zijn.
  • Schep de gebakken gyrosreepjes in de pitabroodjes en serveer met de witte koolsalade en tzatziki.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Assyrtiko of een Sauvignon Blanc past uitstekend bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Zout: 2 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Hapjes / Hoofdgerechten / Tapas / Vlees
Land van herkomst Griekenland