Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor het pitabroodje gyros:
- 4 mini pitabroodjes
- 200 gram gyrosvlees
- Witte kool fijngesneden
Voor de tzatziki:
- 150 gram Griekse yoghurt
- 100 gram komkommer
- 2 teentjes knoflook uitgeperst
- 20 ml citroensap
- Olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Optioneel:
- verse dille fijngehakt
Instructies
- Rasp de komkommer en laat deze goed uitlekken in een schone theedoek of kaasdoek.
- Druk het overtollige vocht eruit.
- Meng in een kom de Griekse yoghurt, komkommerrasp, citroensap en uitgeperste knoflook.
- Voeg een scheutje olijfolie toe en breng op smaak met peper, zout en eventueel een beetje dille.
- Verwarm de pitabroodjes volgens de instructies op de verpakking.
- Leg een beetje witte koolsalade op een tapasschaaltje en leg hier een opengesneden pitabroodje tegenaan.
- Zet er een tipje tzatziki bij.
- Bak de gyrosreepjes in een koekenpan totdat ze lekker krokant zijn.
- Schep de gebakken gyrosreepjes in de pitabroodjes en serveer met de witte koolsalade en tzatziki.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Assyrtiko of een Sauvignon Blanc past uitstekend bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Zout: 2 g | Sugar: 6 g