Pittige Buffalo Bloemkoolroosjes

Pittige Buffalo Bloemkoolroosjes

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ¾ gemiddeld grote bloemkool in even grote roosjes
  • 4 eetlepels panko Japans broodkruim gemengd met 1 theelepel zeezout
  • Voor de saus:
  • 4 eetlepels gesmolten plantaardige boter
  • 2 eetlepels hotsauce naar keuze
  • 2 eetlepels gedestilleerde witte azijn
  • 2 theelepels worcestersaus
  • Snufje knoflookpoeder

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de saus goed door elkaar.
  • Bewaar de saus in een luchtdicht afgesloten bakje in de koelkast tot gebruik.
  • Houd elk bloemkoolroosje bij de steel vast en dip het in het boterige buffalosausmengsel tot het rondom is bedekt.
  • Doe de panko in een ondiepe kom, doop de boterige bloemkoolroosjes erin en wentel ze erdoor tot ze met zoveel panko zijn bedekt als gewenst.
  • Leg de roosjes in het mandje van de airfryer.
  • Stel de airfryer in op 180°C en de timer op 15 minuten.
  • Schud het mandje een paar keer tijdens het bakproces en controleer de voortgang van het bakproces als je schudt.
  • De bloemkool is klaar wanneer de roosjes lichtbruin zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies: De pittige smaak van de Buffalo bloemkool vraagt om een verfrissend drankje, zoals een koud biertje zoals een pilsener of een lichte IPA. Als je liever wijn drinkt, probeer dan een droge Riesling of een koele Pinot Grigio.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Bijgerecht / Snack
Land van herkomst America