Pittige Gefrituurde Kippenbouten
Ontdek de smaken van deze pittige gefrituurde kippenbouten. Dit Chinese bijgerecht combineert kruidige aroma's met knapperige texturen, perfect voor een feestelijke maaltijd of als smakelijke toevoeging aan je diner.
Equipment
- hakmes
- keukenpapier
Ingrediënten
- 4 kippenbouten
- 50 g maïzena
- 2 eetlepels droge sherry
- 2 eetlepels geraspte sjalot of ui
- 2 eetlepels geraspte verse gemberwortel
- 2 eetlepels gembersap
- 2 theelepels sesamolie
- 3 eetlepels lichte sojasaus
- 3 eetlepels suiker
- 3 eetlepels vijfkruidenpoeder
- 4 uitgeperste of fijngestampte grote teentjes knoflook
- 1 ei
- ¼ theelepel zout
- ½ theelepel peper
- Olie voor het frituren
- Toefjes peterselie voor het garneren
Instructies
- Hak de kippenbouten doormidden.
- Snijd elk stuk kip enkele malen diep in en sla ze plat met een hakmes of deegroller.
- Marineer de kip 20 minuten in het gembersap en de sherry.
- Vermeng de vijfkruidenpoeder met peper, gember, sjalot of ui, knoflook, zout, suiker, lichte sojasaus en sesamolie.
- Schenk het mengsel over de kip en laat het een uur marineren, keer elk kwartier om.
- Klop het ei los en voeg het aan de marinade toe.
- Schep alles goed door elkaar.
- Wentel de stukken kip door de maïzena.
- Verhit de olie tot 190°C en frituur de kip tot ze mooi bruin is.
- Laat de kip uitlekken op keukenpapier.
- Serveer de kip warm, gegarneerd met toefjes peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge Riesling of een lichte Pinot Noir complementeren de kruidige smaken van dit gerecht.
Een droge Riesling of een lichte Pinot Noir complementeren de kruidige smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 5 g