Pittige Indiase linzensoep met rookworst

Pittige Indiase linzensoep met rookworst

Deze verwarmende Indiase soep combineert linzen, tomaten en curry met plakjes rookworst voor een hartige, kruidige maaltijd die snel op tafel staat.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • kookpan
  • Lepel
  • soepkommen
  • Vuurvaste spatel
  • Vuurvaste soeplepel

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 1 groene peper
  • 1 l groentebouillon van 2 blokjes
  • 2 bakjes Tivall Rookworsten van 2 stuks
  • 2 blikjes gekookte linzen à 400 g
  • 2 eetlepels fijngehakte koriander
  • 2 eetlepels Indiase milde currypasta
  • 2 eetlepels olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 dl gezeefde tomaten
  • Cayennepeper
  • Zout

Instructies

  • Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Hak de groene peper fijn.
  • Snijd de rookworsten in plakjes.
  • Verhit de olie in een grote kookpan.
  • Fruit de ui, knoflook en groene peper al omscheppend 5 minuten.
  • Voeg de groentebouillon, gezeefde tomaten en currypasta toe.
  • Breng alles aan de kook.
  • Voeg de linzen en rookworst toe.
  • Laat de soep onder af en toe roeren goed doorwarmen.
  • Breng op smaak met zout en cayennepeper.
  • Bestrooi de soep voor het serveren met koriander.
  • Serveer direct in soepkommen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met warm naanbrood en frisse raita van yoghurt en komkommer.
Wijnadvies:

Een kruidige witte wijn zoals Gewürztraminer of een fruitige rosé past goed bij deze soep.

Voedingswaarden

Calories: 410 kcal | koolhydraten: 26 g | Protein: 22 g | Vet: 24 g | Zout: 3.4 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Soep / Vleesvervangers / Voorgerechten
Land van herkomst India
Jaargetijde: Alle Jaargetijden