Pittige Indiase linzensoep met rookworst
Deze verwarmende Indiase soep combineert linzen, tomaten en curry met plakjes rookworst voor een hartige, kruidige maaltijd die snel op tafel staat.
Equipment
- kookpan
- Lepel
- soepkommen
- Vuurvaste spatel
- Vuurvaste soeplepel
Ingrediënten
Instructies
- Pel en snipper de ui en knoflook.
- Hak de groene peper fijn.
- Snijd de rookworsten in plakjes.
- Verhit de olie in een grote kookpan.
- Fruit de ui, knoflook en groene peper al omscheppend 5 minuten.
- Voeg de groentebouillon, gezeefde tomaten en currypasta toe.
- Breng alles aan de kook.
- Voeg de linzen en rookworst toe.
- Laat de soep onder af en toe roeren goed doorwarmen.
- Breng op smaak met zout en cayennepeper.
- Bestrooi de soep voor het serveren met koriander.
- Serveer direct in soepkommen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met warm naanbrood en frisse raita van yoghurt en komkommer. Wijnadvies:
Een kruidige witte wijn zoals Gewürztraminer of een fruitige rosé past goed bij deze soep.
Serveer met warm naanbrood en frisse raita van yoghurt en komkommer. Wijnadvies:
Een kruidige witte wijn zoals Gewürztraminer of een fruitige rosé past goed bij deze soep.
Voedingswaarden
Calories: 410 kcal | koolhydraten: 26 g | Protein: 22 g | Vet: 24 g | Zout: 3.4 g | Sugar: 6 g