Pittige Italiaanse Spaghetti

Een rustieke houten tafel met een bord pittige Italiaanse spaghetti. De pasta is bedekt met een felrode saus van chili, knoflook en cherrytomaten, en gegarneerd met verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas. Een vork is in de spaghetti gedraaid en er ligt een sneetje knapperig brood naast. De achtergrond toont een gezellige Italiaanse keuken met warme verlichting.

Pittige Italiaanse Spaghetti

Een heerlijk pittige Italiaanse spaghetti met knoflook, chili en verse bieslook. Simpel, snel en boordevol smaak!
Porties: 1
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • ½ tl gedroogde chilivlokken
  • 110 g snijbietblad of spinazie in fijne reepjes
  • 200 g cherry tomaten uit blik
  • 110 g spaghetti gekookt volgens de instructies
  • Verse bieslook gesneden

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een pan op laag vuur.
  • Voeg de knoflook en chilivlokken toe en bak 3 minuten.
  • Voeg het snijbietblad toe en roerbak 2 minuten.
  • Voeg de cherry tomaten toe en kook 4-5 minuten tot ze openbarsten.
  • Meng de saus met de gekookte spaghetti.
  • Serveer in een kom en garneer met verse bieslook.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met een frisse salade en knapperig stokbrood.
Wijnadvies:
Combineer met een glas Italiaanse Chianti of een frisse witte wijn.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 10 g | Vet: 8 g | Zout: 1 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Veganistisch / Vegetarisch