Pittige Italiaanse Spaghetti met Snijbiet

Spicy spaghetti met snijbiet, tomaat en bieslook op een rustieke Italiaanse eettafelsetting.

Pittige Italiaanse Spaghetti met Snijbiet

Een heerlijk pittig pastagerecht uit Italië met knoflook, chilivlokken en snijbiet, perfect voor wie houdt van smaakvolle eenvoud.
Porties: 1
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ tl gedroogde chilivlokken
  • 1 el olijfolie
  • 110 g snijbietblad of spinazie in fijne reepjes
  • 110 g spaghetti gekookt
  • 200 g cherry tomaten uit blik
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • verse bieslook gesneden (voor de presentatie)

Instructies

  • Verhit de olie in een pan op laag vuur.
  • Voeg de knoflook en chilivlokken toe en bak 3 minuten.
  • Voeg het snijbietblad toe en roerbak 2 minuten.
  • Voeg de cherry tomaten toe en laat 4-5 minuten koken tot ze openbarsten.
  • Meng de saus met de gekookte spaghetti.
  • Serveer in een kom en garneer met de verse bieslook.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met een schijfje citroen of wat extra olijfolie voor een frisse toets.
Wijnadvies:

Combineer met een droge Italiaanse witte wijn zoals Pinot Grigio of een lichte rode zoals Chianti.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 10 g | Vet: 14 g | Zout: 0.9 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Pasta
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Veganistisch / Vegetarisch