Pittige Sperziebonen in Tomatensaus

Pittige Sperziebonen in Tomatensaus

Deze pittige sperziebonen in tomatensaus zijn een heerlijk bijgerecht vol smaak. Perfect voor een zomerse picknick of een lichte lunch. Snel te maken en geschikt voor diverse diëten!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 eetlepel basilicum
  • 1 blik sperziebonen
  • ½ blik tomaten
  • 1 theelepel oregano
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olie
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • 1 ui

Instructies

  • Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Fruit de gesnipperde ui totdat deze glazig is.
  • Voeg de fijngesneden knoflook toe en bak kort mee.
  • Doe het halve blik tomaten erbij, samen met de oregano, peper, en zout.
  • Laat de saus 30 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg vervolgens de sperziebonen toe en verwarm alles goed door.
  • Schep het gerecht over in een schaal en bestrooi met de basilicum.
  • Serveer direct of laat afkoelen voor een koude bereiding.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer met een droge rosé of een lichte, fruitige witte wijn zoals Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 2 g | Vet: 12 g | Zout: 0.6 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Lunch
Land van herkomst Mediterraan
Feestdagen etc Picknick