Pittige Sperziebonen in Tomatensaus
Deze pittige sperziebonen in tomatensaus zijn een heerlijk bijgerecht vol smaak. Perfect voor een zomerse picknick of een lichte lunch. Snel te maken en geschikt voor diverse diëten!
Ingrediënten
Instructies
- Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Fruit de gesnipperde ui totdat deze glazig is.
- Voeg de fijngesneden knoflook toe en bak kort mee.
- Doe het halve blik tomaten erbij, samen met de oregano, peper, en zout.
- Laat de saus 30 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg vervolgens de sperziebonen toe en verwarm alles goed door.
- Schep het gerecht over in een schaal en bestrooi met de basilicum.
- Serveer direct of laat afkoelen voor een koude bereiding.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een droge rosé of een lichte, fruitige witte wijn zoals Pinot Grigio.
Serveer met een droge rosé of een lichte, fruitige witte wijn zoals Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 2 g | Vet: 12 g | Zout: 0.6 mg | Sugar: 3 g