Tomatensoep met rode curry en groene asperges
Deze pittige tomatensoep met rode curry en groene asperges is een heerlijke, smaakvolle maaltijdsoep met een exotisch tintje.
Equipment
- kookpan
Ingrediënten
- 250 g Romaatjes gehalveerd
- 500 g Trostomaten in vieren gesneden
- 4 bouillonblokjes
- 350 g groene asperges in 2 cm grote stukken gesneden
- 1 bakje rode curry pasta
- 2 kleine zakjes kokoscrème
Instructies
- Breng in een kookpan de bouillon aan de kook met de trostomaten, Romaatjes, kokoscrème en rode curry pasta.
- Let op dat je niet te veel water toevoegt, zodat de soep een volle smaak behoudt.
- Pureer het mengsel met een staafmixer tot een gladde soep.
- Voeg de stukken groene asperges toe aan de soep en laat deze op een lage pit nog 5 minuten zachtjes doorkoken, tot de asperges gaar zijn.
- Serveer de soep warm, eventueel met wat vers brood aan de zijkant.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Grigio past goed bij de pittige smaken van deze soep.
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 5 g | Vet: 10 g | Zout: 2 mg | Sugar: 7 g