Pittige Tomatensoep met Rode Curry en Groene Asperges

Tomatensoep met rode curry en groene asperges

Deze pittige tomatensoep met rode curry en groene asperges is een heerlijke, smaakvolle maaltijdsoep met een exotisch tintje.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g Romaatjes gehalveerd
  • 500 g Trostomaten in vieren gesneden
  • 4 bouillonblokjes
  • 350 g groene asperges in 2 cm grote stukken gesneden
  • 1 bakje rode curry pasta
  • 2 kleine zakjes kokoscrème

Instructies

  • Breng in een kookpan de bouillon aan de kook met de trostomaten, Romaatjes, kokoscrème en rode curry pasta.
  • Let op dat je niet te veel water toevoegt, zodat de soep een volle smaak behoudt.
  • Pureer het mengsel met een staafmixer tot een gladde soep.
  • Voeg de stukken groene asperges toe aan de soep en laat deze op een lage pit nog 5 minuten zachtjes doorkoken, tot de asperges gaar zijn.
  • Serveer de soep warm, eventueel met wat vers brood aan de zijkant.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte, frisse witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Grigio past goed bij de pittige smaken van deze soep.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 5 g | Vet: 10 g | Zout: 2 mg | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Lunch / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Fusion
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch