Plaattaart met Groene Asperges, Gorgonzola en Rode Ui

Plaattaart met groene asperges Gorgonzola en ui

Plaattaart met Groene Asperges, Gorgonzola en Rode Ui

Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g
  • 1 rode ui in dunne partjes
  • 3-4 eetlepels mascarpone
  • 100 g groene asperges in de lengte doorgesneden
  • 70 g Gorgonzola of andere blauwschimmelkaas verkruimeld
  • 1 lente-ui fijngesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C boven-/onderwarmte en haal het deeg direct uit de koelkast.
  • Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier uit op een bakblik.
  • Verdeel de rode ui en groene asperges over het deeg.
  • Schep de mascarpone en Gorgonzola gelijkmatig over de pizza.
  • Bak de plaattaart in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot het deeg goudbruin is en de kaas gesmolten is.
  • Bestrooi voor het serveren met fijngesneden lente-ui.

Notities / Tips / Wijnadvies

Je kunt een restje kaas gebruiken om te raspen in plaats van Gorgonzola.

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij deze plaattaart met groene asperges, Gorgonzola en rode ui.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 11 g | Vet: 20 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Asperges / Groenten / Hartige taart / Hoofdgerechten
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Lactosevrij / Vegetarisch