Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g
- 1 rode ui in dunne partjes
- 3-4 eetlepels mascarpone
- 100 g groene asperges in de lengte doorgesneden
- 70 g Gorgonzola of andere blauwschimmelkaas verkruimeld
- 1 lente-ui fijngesneden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C boven-/onderwarmte en haal het deeg direct uit de koelkast.
- Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier uit op een bakblik.
- Verdeel de rode ui en groene asperges over het deeg.
- Schep de mascarpone en Gorgonzola gelijkmatig over de pizza.
- Bak de plaattaart in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot het deeg goudbruin is en de kaas gesmolten is.
- Bestrooi voor het serveren met fijngesneden lente-ui.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt een restje kaas gebruiken om te raspen in plaats van Gorgonzola.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij deze plaattaart met groene asperges, Gorgonzola en rode ui.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 11 g | Vet: 20 g | Sugar: 2 g