Radicchiostamppot met Geitenkaas, Mango en Hazelnoten

Radicchiostamppot met geitenkaas, mango en hazelnoten, geserveerd in een rustiek keramisch schaaltje. De romige stamppot bevat fijngesneden radicchio en stukjes zoete mango. Verkruimelde geitenkaas smelt licht in het gerecht, terwijl geroosterde hazelnoten zorgen voor een knapperige bite. Afgewerkt met een drizzle honing en versgemalen zwarte peper. Sfeervol gepresenteerd op een houten tafel met natuurlijke belichting.

Radicchiostamppot met Geitenkaas, Mango en Hazelnoten

Een verrassende stamppot met knapperige radicchio, romige geitenkaas, zoete mango en geroosterde hazelnoten voor een heerlijke combinatie van smaken en texturen.
Porties: 4
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen geschild en in stukken
  • 2 kropjes radicchio rode sla, in dunne reepjes
  • 1 kleine mango in stukjes
  • 200 g geitenkaas in stukjes
  • 180 g hazelnoten geroosterd
  • 25 g boter
  • 1 dl melk
  • 2 theelepels majoraan
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Kook de aardappelen in gezouten water in ± 25 minuten gaar.
  • Was de radicchio en snijd in dunne reepjes.
  • Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd in stukjes.
  • Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan op laag vuur goudbruin.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de boter en zoveel melk tot een smeuïge puree ontstaat.
  • Breng op smaak met majoraan, peper en zout.
  • Schep de radicchio en mango erdoor en verwarm de stamppot enkele minuten op laag vuur (de radicchio moet knapperig blijven).
  • Voeg op het laatst de geitenkaas en geroosterde hazelnoten toe en meng voorzichtig door.
  • Breng indien nodig extra op smaak met zout en peper en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een scheutje balsamicoazijn voor extra diepte in smaak.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichtzoete Viognier past perfect bij de romige geitenkaas en de zoete mango.

Voedingswaarden

Calories: 620 kcal | koolhydraten: 70 g | Protein: 18 g | Vet: 28 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Groenten / Hoofdgerechten / Kaas / Noten / Stamppot
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Herfst
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch