Rettichsalade met zalm

Rettichsalade met zalm

Porties: 2 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ¼ krop frisée
  • 1 kleine rettich
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • ½ theelepel Zaanse mosterd
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel verse dille fijngeknipte
  • 1 eetlepel roze peperbessen potje
  • 50 gram gerookte zalm
  • zout
  • peper

Instructies

  • Was de frisée, sla de bladeren droog, scheur ze in stukken en verdeel ze over 2 borden.
  • Schil de rettich, schaaf hem met een dunschiller of kaasschaaf in de lengte in dunne repen en rangschik die op de frisée.
  • Klop een sausje van de azijn, de mosterd, de olie, zout, peper, de dille en de roze peper en sprenkel dit over de salade.
  • Snijd de zalm in dunne reepjes en verdeel die over de salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met vers geroosterd witbrood en gezouten boter of kruidenboter.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Vis / Zalm