Rijke Bonensoep met Spek en Bonenkruid
Deze stevige bonensoep met spek en bonenkruid is een heerlijk hartverwarmend gerecht. Perfect voor koude dagen en rijk aan smaak!
Equipment
- mes
Ingrediƫnten
Instructies
- Week de bonen 24 uur in ruim koud water.
- Schil en snijd de aardappelen en uien in stukken.
- Was de prei en selderij en snijd ze in ringen.
- Verhit de vetstof in een grote pan en fruit de prei, selderij en uien kort aan.
- Giet de geweekte bonen af en kook ze met het weekwater in een grote pan.
- Voeg eventueel extra water toe.
- Voeg de gefruite groenten, aardappelen, bouillon en kruiden toe en kook de soep tot alles zacht is.
- Pureer de soep met een staafmixer en laat nog even doorkoken.
- Bak het spek in een pan tot het krokant is.
- Roer het gebakken spek door de soep vlak voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met vers bruin brood en een klontje boter voor een complete maaltijd.Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon past goed bij de diepe smaken van deze soep.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 18 g | Vet: 18 g | Zout: 1.6 g | Sugar: 5 g