Rijkgevulde Beenhamsoep

Rijkgevulde Beenhamsoep

Een hartverwarmende en smaakvolle soep met beenham en vermicelli, perfect voor koude dagen.
Porties: 4
Bereidingstijd: 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 beenhammetje van 500 g
  • ½ bosje peterselie
  • 1 ui
  • 2 strengen vermicelli
  • Zout naar smaak
  • Peper uit de molen naar smaak
  • 2 liter water

Instructies

  • Snijd de beenham in schijfjes en voeg deze toe aan 2 liter kokend water in een soeppan.
  • Laat de beenham ongeveer 2 uur trekken op een laag vuur.
  • Haal de beenham uit de pan en snijd in kleine stukjes.
  • Voeg de stukjes weer toe aan de bouillon.
  • Hak de ui fijn en voeg deze toe aan de bouillon.
  • Voeg na 1 uur de fijngehakte peterselie toe.
  • Kook de vermicelli de laatste 10 minuten mee in de soep.
  • Breng de soep op smaak met zout en versgemalen peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Bij deze rijke soep past een glas droge witte wijn, zoals een Pinot Blanc of een lichte Chardonnay, perfect.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 18 g | Vet: 8 g | Zout: 2 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Varkensvlees / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst / Winter