Rijstebrij creme brulee
Aller Hande 1996
Equipment
- 4 soufflévormpjes , á 9 cm doorsnede á inhoud 1 ½ dl
Ingrediënten
- ½ vanillestokje
- 6 dl volle melk,
- 100 g dessertrijst kortkokende
- zout
- 50 g suiker
- 2 theelepels kaneelpoeder
- ½ eetlepel boter of margarine om in te vetten
Instructies
VOORBEREIDEN:
- Vanillestokje opensnijden.
- In pan melk met vanillestokje aan de kook brengen.
- Rijst toevoegen en met mespunt zout in 12 minuten tot pap koken,af en toe roeren.
- Vanillestokje eruit halen. 30 g suiker door rijstebrij roeren.
- Vormpjes invetten.
- Rijstebrij over vormpjes verdelen en tot gebruik laten afkoelen.
BEREIDEN:
- Grill voorverwarmen op hoogste stand.
- Rest van suiker over rijstebrij strooien.
- Suiker vlak onder grill in 4 minuten laten karameliseren.
- Bestrooien met kaneelpoeder.
- Direct serveren.