Risotto met Spinazie, Knoflookgarnalen en Mosselen

Risotto met Spinazie, Knoflookgarnalen en Mosselen

Risotto met Spinazie, Knoflookgarnalen en Mosselen

Geniet van deze luxe risotto met spinazie, knoflookgarnalen en mosselen. Een perfect diner voor twee!
Porties: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ui fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijn geperst
  • ½ rode peper fijn gesneden (optioneel)
  • 75 gr oesterzwammen fijn gesneden
  • 75 gr gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 100 gr garnalen
  • 100 gr mosselen
  • 100 gr risotto
  • 150 gr verse spinazie
  • Scheutje room
  • Bakje zeewiersalade

Instructies

  • Kook de risotto samen met het gedroogde eekhoorntjesbrood in ongeveer 12 minuten tot de risotto zacht en romig is.
  • Giet af en zet apart.
  • Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de fijngesneden ui, knoflook en rode peper (indien gebruikt) zachtjes aan tot ze glazig zijn.
  • Voeg de oesterzwammen toe en bak deze mee tot ze zacht zijn.
  • Voeg de garnalen en mosselen toe aan de pan en bak ze op een lage temperatuur gedurende de laatste 5 minuten mee, tot de garnalen roze en gaar zijn en de mosselen open zijn.
  • Voeg de verse spinazie en een scheutje room toe aan de pan en laat de spinazie slinken.
  • Roer goed door.
  • Plaats de risotto op een bord en maak een kring in het midden.
  • Leg hierin het garnalen- en mosselmengsel.
  • Serveer de zeewiersalade naast de risotto voor een extra smaakvolle toevoeging.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze luxe risotto combineert uitstekend met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Vermentino.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 2.2 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst / Zeevruchten
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Pescatarian
Feestdagen etc Kerst / Valentijnsdag