Rode Koolsalade met Dadels en Pistachenoten

Rode Koolsalade met Dadels en Pistachenoten

Een frisse en knapperige rode koolsalade met zoete dadels en knapperige pistachenoten, perfect als bijgerecht of lichte lunch.
Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ rode kool zeer fijn gesneden
  • ½ rode ui zeer fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 perssinaasappelen geperst
  • 2 el frambozenazijn
  • 4 el olijfolie
  • 100 gram dadels fijn gesneden
  • 100 gram ongezouten pistachenoten fijn gehakt

Instructies

  • Doe de fijn gesneden rode kool, rode ui, geperste knoflook, dadels en pistachenoten in een grote mengkom.
  • Giet het sap van de perssinaasappelen, de frambozenazijn en de olijfolie over de salade.
  • Hussel alles goed door elkaar totdat de ingrediënten gelijkmatig zijn verdeeld en de kool goed is bedekt met de dressing.
  • Serveer direct of laat de salade even rusten zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een frisse rosé past goed bij deze salade.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 4 g | Vet: 15 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Lunch / Noten / Salade
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Veganistisch / Vegetarisch
Feestdagen etc Picknick