Rode Koolsalade met Dadels en Pistachenoten

Een frisse en knapperige rode koolsalade met zoete dadels en knapperige pistachenoten, perfect als bijgerecht of lichte lunch.
Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ rode kool zeer fijn gesneden
  • ½ rode ui zeer fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 perssinaasappelen geperst
  • 2 el frambozenazijn
  • 4 el olijfolie
  • 100 gram dadels fijn gesneden
  • 100 gram ongezouten pistachenoten fijn gehakt

Instructies

  • Doe de fijn gesneden rode kool, rode ui, geperste knoflook, dadels en pistachenoten in een grote mengkom.
  • Giet het sap van de perssinaasappelen, de frambozenazijn en de olijfolie over de salade.
  • Hussel alles goed door elkaar totdat de ingrediënten gelijkmatig zijn verdeeld en de kool goed is bedekt met de dressing.
  • Serveer direct of laat de salade even rusten zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een frisse rosé past goed bij deze salade.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 4 g | Vet: 15 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Lunch / Noten / Salade
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Veganistisch / Vegetarisch
Feestdagen etc Picknick