Rode Mul met Frambozen en Groene Chili

Rode mul met frambozen en groene chili

Rode Mul met Frambozen en Groene Chili

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 rode mul schoongemaakt
  • Peper & zout
  • Olie om te bakken
  • 1 teentje knoflook gehakt
  • Klein doosje frambozen
  • 2 groene chili's in ringetjes
  • 1 limoen in dunne plakjes gesneden
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 deciliter visbouillon

Instructies

  • Spoel de vis en dep de buitenkant droog.
  • Bestrooi de mul met peper en zout.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin kort de knoflook en leg de vis erbij.
  • Bak ze voorzichtig, zodat de kleur van de vis mooi blijft.
  • Na ongeveer 7 á 10 minuten de vis uit de pan halen en warmhouden tot verder gebruik.
  • Verhit de olie opnieuw, voeg de visbouillon toe en laat inkoken tot de helft.
  • Voeg dan de chiliringetjes en een deel van de frambozen toe.
  • Leg de vis op een warm bord, giet een klein beetje van de saus eroverheen en garneer met de rest van de frambozen, een takje rozemarijn en een paar plakjes limoen.

Notities / Tips / Wijnadvies

 

Bereidingstips:

Serveer met pandan rijst en gestoomde zeekraal. Verwijder de houtige delen van de zeekraal en stoom deze vervolgens op 100°C gedurende 1 á 2 minuten

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 290 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 22 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Lactosevrij / Tarwevrij