Stoofperen met rode wijn

Rode Wijn Stoofperen

Geniet van deze stoofperen met een rijke smaak van rode wijn. Perfect voor een herfstige traktatie met een diepe kleur en zoete smaak.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 kg stoofperen
  • 500 g suiker
  • ½ fles rode wijn optioneel
  • Water

Instructies

  • Schil de stoofperen, verwijder het klokhuis en snijd ze in vier stukken.
  • Zet de peren in een grote pan en voeg water toe zodat de peren onderstaan.
  • Voeg 500 g suiker toe.
  • Als je rode wijn wilt gebruiken, voeg dan een halve fles rode wijn toe aan het water.
  • Breng het geheel aan de kook op het fornuis.
  • Laat de peren 2 uur koken, of totdat ze mooi rood en zacht zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een glas van dezelfde rode wijn die je gebruikt hebt om de peren te stoven, past perfect bij dit gerecht. Een volle Merlot of Pinot Noir is ideaal.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 80 g | Sugar: 70 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Herfst
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Veganistisch