Romeins paasbrood met witte chocolade en anijs

Goudbruin gebakken Romeins paasbrood met witte chocolade en anijs, geserveerd op een gekleurd bord met parelsuiker en poedersuiker op een rustieke houten tafel – perfect voor een feestelijk paasontbijt.

Romeins paasbrood met witte chocolade en anijs

Dit traditionele Romeinse paasbrood is luchtig, lichtzoet en gevuld met witte chocolade en anijs. Een feestelijk baksel voor op de paastafel.
Porties: 12
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
rijstijd 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • plasticfolie
  • Ronde ingevette bakvorm (16 cm Ø, 15–18 cm hoog)
  • rooster

Ingrediënten

  • ½ dl rum
  • 1 eetlepel gekneusd anijszaad
  • 1 theelepel zout
  • 1 zakje droge gist 7 g
  • 125 g boter
  • 150 g witte chocolade in stukjes
  • 25 g suiker
  • 2 eieren
  • 325 g bloem
  • 35 g kwark
  • 4 eidooiers
  • Geraspte schil van 1 citroen

Instructies

  • Meng de gist met 1 theelepel suiker, 2 eetlepels bloem en 4 eetlepels lauwwarm water.
  • Laat dit afgedekt 10 minuten staan op een warme plek.
  • Roer in een grote kom de resterende bloem, suiker, zout, eieren en eidooiers tot een dik beslag.
  • Voeg het gistmengsel toe en roer ongeveer 5 minuten stevig door.
  • Voeg kwark, rum, anijs en citroenschil toe.
  • Leg de boter in stukken op het deeg.
  • Laat het deeg 1 uur afgedekt rijzen tot het in volume is verdubbeld.
  • Roer met een garde de boter door het deeg tot een glad geheel.
  • Voeg de stukjes witte chocolade toe.
  • Bestuif de bakvorm met bloem en giet het deeg erin.
  • Laat opnieuw 1 uur rijzen onder een doek.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Bak het brood 15 minuten op 200 °C, verlaag daarna de temperatuur naar 175 °C en bak nog 1 uur.
  • Laat het brood afkoelen op een rooster en bestuif met poedersuiker.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer in puntige plakken met roomboter of zelfgemaakte honingboter voor extra luxe bij de paasbrunch.
Wijnadvies:
Een glas Moscato d’Asti of een zachte dessertwijn past perfect bij dit lichtzoete brood met anijs.

Voedingswaarden

Calories: 385 kcal | koolhydraten: 36 g | Protein: 7 g | Vet: 23 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 13 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Lente
Feestdagen etc Pasen