Romeins paasbrood met witte chocolade en anijs
Dit traditionele Romeinse paasbrood is luchtig, lichtzoet en gevuld met witte chocolade en anijs. Een feestelijk baksel voor op de paastafel.
Ingrediënten
- ½ dl rum
- 1 eetlepel gekneusd anijszaad
- 1 theelepel zout
- 1 zakje droge gist 7 g
- 125 g boter
- 150 g witte chocolade in stukjes
- 25 g suiker
- 2 eieren
- 325 g bloem
- 35 g kwark
- 4 eidooiers
- Geraspte schil van 1 citroen
Instructies
- Meng de gist met 1 theelepel suiker, 2 eetlepels bloem en 4 eetlepels lauwwarm water.
- Laat dit afgedekt 10 minuten staan op een warme plek.
- Roer in een grote kom de resterende bloem, suiker, zout, eieren en eidooiers tot een dik beslag.
- Voeg het gistmengsel toe en roer ongeveer 5 minuten stevig door.
- Voeg kwark, rum, anijs en citroenschil toe.
- Leg de boter in stukken op het deeg.
- Laat het deeg 1 uur afgedekt rijzen tot het in volume is verdubbeld.
- Roer met een garde de boter door het deeg tot een glad geheel.
- Voeg de stukjes witte chocolade toe.
- Bestuif de bakvorm met bloem en giet het deeg erin.
- Laat opnieuw 1 uur rijzen onder een doek.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Bak het brood 15 minuten op 200 °C, verlaag daarna de temperatuur naar 175 °C en bak nog 1 uur.
- Laat het brood afkoelen op een rooster en bestuif met poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer in puntige plakken met roomboter of zelfgemaakte honingboter voor extra luxe bij de paasbrunch.
Wijnadvies:
Een glas Moscato d’Asti of een zachte dessertwijn past perfect bij dit lichtzoete brood met anijs.
Voedingswaarden
Calories: 385 kcal | koolhydraten: 36 g | Protein: 7 g | Vet: 23 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 13 g