Romig Bananenijs met Citroen en Slagroom
Geniet van dit frisse en romige bananenijs met een vleugje citroen – perfect als zomerse traktatie!
Equipment
- blender of staafmixer
- IJsbereider of ijsmachine
Ingrediënten
- 150 g rijpe bananen
- 65 g fijne suiker
- Sap van een kleine citroen
- 1 eierdooier
- ½ dl slagroom
- 1½ dl volle melk
Instructies
- Pureer de bananen samen met de eierdooier, suiker en citroensap in een blender of met een staafmixer.
- Roer de bananenpuree goed door de slagroom en de melk totdat het geheel glad is.
- Giet het mengsel in de ijsmachine en laat het 35 minuten draaien.
- Plaats het ijsmengsel na de bereiding nog een half uur in de vriezer om verder op te stijven.
- Optioneel: voeg stukjes chocolade toe aan het ijs voor extra smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Serveer eventueel met een dessertwijn zoals een lichtzoete Moscato om de smaken van de banaan en citroen te complimenteren.
Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 3 g | Vet: 10 g | Zout: 0.05 g | Sugar: 24 g