Romig Bananenijs met Citroen en Slagroom

Romig bananenijs met een frisse citroentwist, geserveerd in een gekleurde kom met een toefje slagroom als zomerse traktatie

Romig Bananenijs met Citroen en Slagroom

Geniet van dit frisse en romige bananenijs met een vleugje citroen – perfect als zomerse traktatie!
Porties: 4
(inclusief draaien in ijsmachine) + 30 minuten invriezen 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • blender of staafmixer
  • IJsbereider of ijsmachine

Ingrediënten

  • 150 g rijpe bananen
  • 65 g fijne suiker
  • Sap van een kleine citroen
  • 1 eierdooier
  • ½ dl slagroom
  • dl volle melk

Instructies

  • Pureer de bananen samen met de eierdooier, suiker en citroensap in een blender of met een staafmixer.
  • Roer de bananenpuree goed door de slagroom en de melk totdat het geheel glad is.
  • Giet het mengsel in de ijsmachine en laat het 35 minuten draaien.
  • Plaats het ijsmengsel na de bereiding nog een half uur in de vriezer om verder op te stijven.
  • Optioneel: voeg stukjes chocolade toe aan het ijs voor extra smaak.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Serveer eventueel met een dessertwijn zoals een lichtzoete Moscato om de smaken van de banaan en citroen te complimenteren.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 3 g | Vet: 10 g | Zout: 0.05 g | Sugar: 24 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / IJs
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Zomer
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch