Romig Bitterkoekjesijs met Espresso en Amandel

Romig Bitterkoekjesijs met Espresso en Amandel

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 zakje Grand Café espresso Douwe Egberts
  • 12 bitterkoekjes pak à 250 g
  • 4 eetlepels amandellikeur
  • 4 eetlepels amandelschaafsel zakje à 45 g
  • 1 beker Italiaans ijs crème Gaffe, 750 ml

Instructies

  • Breng in een pannetje 125 ml water aan de kook.
  • Doe het espressopoeder in een kopje en roer er kokend water doorheen.
  • Halveer de bitterkoekjes en verdeel ze over vier bordjes.
  • Besprenkel de bitterkoekjes met de hete koffie en amandellikeur.
  • Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan in ongeveer 2 minuten lichtbruin.
  • Schep met een ijsbolletjeslepel op elk bordje 2 bolletjes ijs op de bitterkoekjes.
  • Verdeel het geroosterde amandelschaafsel erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Dit romige dessert met bitterkoekjes en amandelen past goed bij een glas Vin Santo, een zoete, Italiaanse dessertwijn.

Voedingswaarden

Calories: 440 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 8 g | Vet: 25 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 22 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / IJs
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch