Romig Bitterkoekjesijs met Espresso en Amandel
Equipment
- Pannetje
- ijsbolletjeslepel
Ingrediënten
- 1 zakje Grand Café espresso Douwe Egberts
- 12 bitterkoekjes pak à 250 g
- 4 eetlepels amandellikeur
- 4 eetlepels amandelschaafsel zakje à 45 g
- 1 beker Italiaans ijs crème Gaffe, 750 ml
Instructies
- Breng in een pannetje 125 ml water aan de kook.
- Doe het espressopoeder in een kopje en roer er kokend water doorheen.
- Halveer de bitterkoekjes en verdeel ze over vier bordjes.
- Besprenkel de bitterkoekjes met de hete koffie en amandellikeur.
- Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan in ongeveer 2 minuten lichtbruin.
- Schep met een ijsbolletjeslepel op elk bordje 2 bolletjes ijs op de bitterkoekjes.
- Verdeel het geroosterde amandelschaafsel erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Dit romige dessert met bitterkoekjes en amandelen past goed bij een glas Vin Santo, een zoete, Italiaanse dessertwijn.Voedingswaarden
Calories: 440 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 8 g | Vet: 25 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 22 g