Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Magnetronschaal (ca. 1/2 liter),
- magnetronschaal (ca. 1 liter),
- ijsbolletjeslepel
- 4 ijscoupes (inhoud ca. 3 dl)
Ingrediënten
- 4 bitterkoekjes zakje à 250 g
- 2 eetlepels Amaretto likeur
- 3 eetlepels sinaasappelsap
- ½ liter vanilleroomijs
- 250 g aardbeien
- Slagroom uit spuitbus
- Bereiding:
Instructies
- Knip de bitterkoekjes in kleine stukjes boven een kleine schaal.
- Schep de Amaretto en sinaasappelsap erdoor.
- Verwarm het mengsel ongeveer 1 minuut op vol vermogen (700 Watt) in de magnetronschaal.
- Roer opnieuw door en laat iets afkoelen.
- Laat het ijs onafgedekt in een andere schaal in 1 à 2 minuten op half vermogen (350 Watt) zacht worden.
- Meng hier vervolgens het bitterkoekjesmengsel doorheen.
- Zet het ijs in de vriezer en laat het in 1 à 2 uur bevriezen.
- Bereiden:
- Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer ze.
- Schep met een bolletjeslepel het bitterkoekjesijs in de ijscoupes.
- Verdeel de aardbeien erover.
- Garneer met een flinke toef slagroom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Geniet van dit heerlijke dessert met een glas Moscato d'Asti, een licht mousserende, zoete witte wijn uit Italië.Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 36 g | Protein: 4 g | Vet: 16 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 24 g