Romig Bitterkoekjesijs met Verse Aardbeien

Dessert

Romig Bitterkoekjesijs met Verse Aardbeien

Porties: 4 personen
exclusief vriestijd 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Magnetronschaal (ca. 1/2 liter),
  • magnetronschaal (ca. 1 liter),
  • ijsbolletjeslepel
  • 4 ijscoupes (inhoud ca. 3 dl)

Ingrediënten

  • 4 bitterkoekjes zakje à 250 g
  • 2 eetlepels Amaretto likeur
  • 3 eetlepels sinaasappelsap
  • ½ liter vanilleroomijs
  • 250 g aardbeien
  • Slagroom uit spuitbus
  • Bereiding:

Instructies

  • Knip de bitterkoekjes in kleine stukjes boven een kleine schaal.
  • Schep de Amaretto en sinaasappelsap erdoor.
  • Verwarm het mengsel ongeveer 1 minuut op vol vermogen (700 Watt) in de magnetronschaal.
  • Roer opnieuw door en laat iets afkoelen.
  • Laat het ijs onafgedekt in een andere schaal in 1 à 2 minuten op half vermogen (350 Watt) zacht worden.
  • Meng hier vervolgens het bitterkoekjesmengsel doorheen.
  • Zet het ijs in de vriezer en laat het in 1 à 2 uur bevriezen.
  • Bereiden:
  • Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer ze.
  • Schep met een bolletjeslepel het bitterkoekjesijs in de ijscoupes.
  • Verdeel de aardbeien erover.
  • Garneer met een flinke toef slagroom.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Geniet van dit heerlijke dessert met een glas Moscato d'Asti, een licht mousserende, zoete witte wijn uit Italië.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 36 g | Protein: 4 g | Vet: 16 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 24 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / IJs
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch