Romige Aardappelsoep met Basilicum en Bosui
Deze soep is snel te maken en kan zowel als voorgerecht of als lichte maaltijdsoep worden geserveerd.
Equipment
- soeppan
- diep bord
Ingrediënten
- 250 g kruimige aardappels
- 3 bosuitjes in ringetjes
- 30 g verse basilicum
- 3 eetlepels croutons kant-en-klaar
- 15 g boter
- 2 tabletten kippenbouillon
- 1 ei
- Nootmuskaat
- Peper naar smaak
Instructies
Aardappels voorbereiden:
- Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes.
Smooren:
- Smelt de boter in een soeppan en schep de aardappelblokjes en het groene deel van de bosuitjes erdoor.
- Smoor alles 5 minuten op zacht vuur.
Bouillon toevoegen:
- Verkruimel de bouillontabletten boven het aardappelmengsel en schenk er 1 liter water bij.
- Breng al roerend aan de kook en laat de soep 10-15 minuten zachtjes koken.
Ei koken:
- Kook intussen het ei in 8 minuten hard.
- Laat het schrikken onder koud stromend water en haal de schaal eraf.
- Prak het ei in een diep bord tot een fijn eikruim ontstaat.
Soep pureren:
- Neem de pan van het vuur.
- Roer de basilicum door de soep en pureer het geheel met een staafmixer tot een lichtgebonden, lichtgroene soep.
Op smaak brengen:
- Breng de soep op smaak met peper en nootmuskaat.
Serveren:
- Schep de aardappelsoep in vier diepe borden en strooi er wat croutons en bosui en tot slot het eikruim over.