Romige Aardappelsoep met Basilicum en Bosui

Romige Aardappelsoep met Basilicum en Bosui

Deze soep is snel te maken en kan zowel als voorgerecht of als lichte maaltijdsoep worden geserveerd.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 29 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g kruimige aardappels
  • 3 bosuitjes in ringetjes
  • 30 g verse basilicum
  • 3 eetlepels croutons kant-en-klaar
  • 15 g boter
  • 2 tabletten kippenbouillon
  • 1 ei
  • Nootmuskaat
  • Peper naar smaak

Instructies

Aardappels voorbereiden:

  • Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes.

Smooren:

  • Smelt de boter in een soeppan en schep de aardappelblokjes en het groene deel van de bosuitjes erdoor.
  • Smoor alles 5 minuten op zacht vuur.

Bouillon toevoegen:

  • Verkruimel de bouillontabletten boven het aardappelmengsel en schenk er 1 liter water bij.
  • Breng al roerend aan de kook en laat de soep 10-15 minuten zachtjes koken.

Ei koken:

  • Kook intussen het ei in 8 minuten hard.
  • Laat het schrikken onder koud stromend water en haal de schaal eraf.
  • Prak het ei in een diep bord tot een fijn eikruim ontstaat.

Soep pureren:

  • Neem de pan van het vuur.
  • Roer de basilicum door de soep en pureer het geheel met een staafmixer tot een lichtgebonden, lichtgroene soep.

Op smaak brengen:

  • Breng de soep op smaak met peper en nootmuskaat.

Serveren:

  • Schep de aardappelsoep in vier diepe borden en strooi er wat croutons en bosui en tot slot het eikruim over.

Notities / Tips / Wijnadvies

 

Wijnadvies:

Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze romige aardappelsoep. Voor een niet-alcoholische optie is een glas verfrissend mineraalwater een uitstekende keuze.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Snel te maken