Romige Andijviestamppot met Rooktofu

Romige Andijviestamppot met Rooktofu

Deze romige andijviestamppot met rooktofu is een heerlijk vegetarisch gerecht, vol van smaak en perfect voor een voedzame maaltijd. De combinatie van romige aardappelen en de rokerige smaak van tofu maakt het een echte aanrader voor de koudere dagen.
Porties: 4
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 700 g andijvie
  • 2 kg aardappels
  • 250 g rooktofu
  • 2 dl sojamelk
  • 100 g boter
  • 1 kleine ui
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Azijn naar smaak

Instructies

  • Schil de aardappelen en kook ze gaar.
  • Stamp ze met de (soja)melk of bouillon en het vet fijn en breng op smaak met peper, zout en azijn.
  • Snijd de rooktofu in blokjes en bestrooi die met zout.
  • Bak de gezouten rooktofu samen met het uitje ± 5 minuten.
  • Werk de rooktofu en de fijngesneden andijvie door de stamppot en dien direct op.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Deze stamppot past goed bij een frisse witte wijn zoals een Verdejo of een Pinot Grigio, die de rokerige en aardse smaken in balans brengt.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 15 g | Vet: 20 g | Zout: 2 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Veganistisch / Vegetarisch